Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Orden som avslöjar Helenius framtid? Klippet visar vad finländaren sade till motståndaren efter knocken: ”Det är över nu”

Från 2022
Uppdaterad 16.10.2022 22:45.
Deontay Wilder knockar Robert Helenius.
Bildtext Deontay Wilder golvade sin vän Robert Helenius i första ronden.
Bild: Lehtikuva

Långa kramar och hyllningar åt båda håll. Så såg det ut då Robert Helenius och Deontay Wilder möttes på hotellet efter storfajten. Samtidigt antydde finländaren att han slutar.

Robert Helenius största rampljus i karriären varade i knappt tre minuter. Superfajten mot Deontay Wilder fick ett abrupt slut i den första ronden då förhandsfavoriten fick in en fullträff med högern.

38-årige Helenius väg till den här nivån har varit lång. Frågan är vad som väntar till näst.

– I denna situation tänker boxare ofta att nu är det över men det kan förändras med tiden. Vägen tillbaka till samma nivå är lång. Det kommer att finnas en efterfrågan på matcher men är Helenius intresserad av att möta boxare på uppgång, säger den rutinerade boxningstränaren Pekka Mäki.

Helenius fick uppsöka sjukhus efter smällen. Men senare han hann också träffa sin motståndare – och mötet med Wilder blev ett varmt återseende.

Känslosamma ord i hotellsviten

Det är ESNEWS som delat ett klipp på mötet på Youtube. Helenius och Wilder kramar om varandra länge i vad som beskrivs som amerikanens hotellsvit.

– Jag älskar dig min bror, sa Wilder, samtidigt som han undrade om finländaren var okej.

– Jag är ledsen över att jag inte kunde ge dig ett bättre motstånd, svarar Helenius.

Därefter kom han med en kommentar som kan tolkas som ett besked om framtiden.

– Jag måste säga att det är över nu. Jag är 38 år gammal och har gjort det här i 25 år. Tack för att du gav mig chansen, sa Helenius.

– Alla ronder du gett mig – du har varit med och format den jag är i dag, hyllade Wilder.

Helenius proffskarriär började år 2008. På 35 matcher har det blivit 31 segrar.

Diskussion om artikeln