Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget lag är obesegrat i Premier League längre – Salah sänkte Man City efter bytesförvirring, Klopp kastades ut: ”Jag förtjänade säkert det”

Från 2022
Uppdaterad 16.10.2022 22:01.
Mohamed Salah gör mål.
Bildtext Mohamed Salah frälste Liverpool i den 76:e minuten.
Bild: Javier Garcia / Shutterstock / All Over Press

Arsenals Premier League-ledning växer. Londonlaget bortaslog Leeds, samtidigt som Manchester City kammade noll i en het batalj mot Liverpool. En match som Liverpooltränaren Jürgen Klopp inte fick se till slut.

Arsenal är höstens stora utropstecken i engelska Premier League. På söndagen satte serieledaren press på tätkonkurrenten Manchester City då man vann borta mot Leeds med 1–0 efter Bukayo Sakas balja.

City var inför söndagskvällens sena match det enda laget som klarat sig utan förluster. Borta mot Liverpool fick inte lagets fruktade offensiv till det alls.

Erling Haaland och lekkamraterna kom inte närmare än ett VAR-bortdömt mål då Liverpool vann med 1–0. Phil Fodens mål underkändes på grund av att norrmannen sågs skyldig till en tröjrivning i en tidigare närkamp.

– Domaren kom till oss tränare och sa att spelet fortsätter. Det fanns miljontals regelbrott. Men efter att det blivit mål bestämde han att man inte skulle ha spelat vidare. Det här är Anfield, sa frustrerade Citytränaren Pep Guardiola i Sky Sports sändning.

Klopp efter utvisingen: ”Mest solklara frisparken någonsin”

Minuter före gästernas bortdömda mål i minut 53 hade Mohamed Salah bommat ett friläge. När egyptiern fick senare en liknande chans gjorde han inga misstag.

Salah har börjat komma igång efter en iskall säsongsstart. Tidigare i veckan hoppade han in mot Rangers och gjorde alla tiders snabbaste hattrick i Champions League, nu avgjorde han mot City med sitt tredje ligamål för säsongen.

– Jag är inte orolig så länge jag kommer till chanser, trots att jag skulle missa en så kommer det nya lägen. Det blir oroväckande om man inte får chanserna, säger Salah.

Jürgen Klopp vrålar.
Bildtext Jürgen Klopp vrålade sig bort från tränarzonen innan matchen var slut.
Bild: Javier Garcia / Shutterstock / All Over Press

Domaren Anthony Taylor tillät fysiskt spel och gjorde stämningen het. Ligaåttan Liverpools tränare Jürgen Klopp protesterade sig till ett rött kort i den 86:e minuten.

– Sist och slutligen förtjänade jag säkert det, men det kan inte vara så här. Det var den mest solklara frisparken någonsin framför assisterande domaren och han brydde sig inte. Det var klart, menar Klopp.

Bara minuter före Salahs avgörande verkade det som att han skulle bytas ut. Stjärnan tog sikte mot bänken då hans nummer visades upp – men han fick vända om efter en stunds förvirring.

– Nej, han skulle inte bytas ut. Jag ville bara tala med honom. Jag hade inte koll på vilket nummer som visades upp, det gick inte som vi hade tänkt oss, förklarar Klopp.

Premier League

Manchester United–Newcastle 0–0
Southampton–West Ham 1–1
Aston Villa–Chelsea 0–2
Leeds–Arsenal 0–1
Liverpool–Manchester City 1–0

Diskussion om artikeln