Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ässäts galna saldo fortsätter – femte matchen i följd där ena målvakten håller nollan

Uppdaterad 19.10.2022 09:29.
Kärpäts Ville Koivunen och David Rundblad.
Bildtext Kärpät vann över Ässät.
Bild: Jussi Määttä / PicFactor Oy / All Over Press

Defensivt så det förslår, kan man gott säga om Ässäts fem matcher långa svit där endast det ena laget gjort mål. 1–0, 0–1, 0–2, 1–0, 0–2 är resultaten i Björneborgsklubbens senaste matcher.

I dag fick uleåborglaget Kärpät besök av Ässät från Björneborg i herrarnas ishockeyliga. Kärpät var bättre och vann med 2–0. Kasper Björkqvist spräckte nollan efter 8:32 men efter det dröjde det länge innan någon puck slank in bland nätmaskorna. Det var först då Julius Junttila gjorde mål i tom bur som matchens andra mål kom.

Resultatet i Uleåborg innebär att ena laget åkt hem mållösa i de fem senaste matcherna Ässät spelat. Det som gör det hela än mer imponerande är att varenda match skulle ha slutat 1–0 om det inte vore för mål i tom bur. Båda gångerna matchen slutat med 2–0 har alltså det andra målet gjorts i tom bur då Ässät jagat efter en kvittering i slutet av matchen.

I serien ligger Kärpät tvåa.

Toppmöte i Tammerfors

I Tammerfors fick Ilves besök av serieledande Lukko. Lukko var skarpare direkt i inledningen och då det var dags för den första pausvilan låg Lukko i en 2–0-ledning.
Den ofta så omtalade tvåmålsledningen visade idag igen sin farlighet. Inom loppet av en minut gjorde Ilves två mål och kvitterade matchen. Till Lukkos glädje gjorde Henri Ikonen matchens femte och avgörande mål.

Otto Somppi fastställde segersiffrorna till 4–2 då han satte pucken i tomt mål då två minuter återstod.

Resultatet innebär att Lukko bibehåller sin plats som serieledare medan Ilves ligger på en fjärdeplats.

Har skutan vänt i Villmanstrand?

Hemma i Villmanstrand fortsatte SaiPa där de slutade senast. 3–2-segern över Kärpät uppföljdes med en 4–vinst över JYP med 4–3 efter förlängning.

Ville Hämäläinens sejour som tränare för Saipa har börjat på bästa tänkbara sätt. Efter att klubben givit sparken åt Pekka Virta har laget nu tagit två segrar av två möjliga.

SaiPa ligger dock ännu sist i tabellen men har nu lika många poäng som nästjumbon Jukurit.

Ishockeyligan fortsätterpå onsdag då KalPa gästar Jukurit och HPK besöker Åbo för ett möte mot TPS.

Diskussion om artikeln