Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Ny i arbetslivet – har du blivit dåligt behandlad på arbetsplatsen? Vi efterlyser dina erfarenheter

En samling olika jobb.
Bild: Jasmine Urwäder / Yle

Hotad med sparken för att man är sjuk, bli utskälld för att man existerar eller bli tvingad att jobba övertid utan pauser. De första åren i arbetslivet kan vara spännande, men också helt förfärliga. Nu vill vi höra dina erfarenheter.

Det är en stor omställning att börja arbeta som ung. Nya människor, nya miljöer och nya upplevelser. Men det finns också de som utnyttjar unga som nyss kommit in i arbetslivet. Många unga vet inte heller vilka rättigheter man har om vad som är okej och inte okej på en arbetsplats.

Om man gjorde ett misstag som ny anställd, så blev man uthängd och utskrattat i arbetsplatsens Whatsappgrupp

― 26 år, jobbade i butik

En 16-åring berättade hur hen fick sälja alkohol utan utbildning och tillstånd på servicestationen hen arbetade på. På samma arbetsplats blev anställda utskällda och man tvingades jobba trots att man var sjuk.

Chefen skrek på mig på arbetsgolvet och i telefon, hon fick mig att gråta flera gånger. Ingen av mina kolleger sa någonting, man skulle bara acceptera beteendet. Jag sa inte heller emot, för jag vågade inte

― 20 år, jobbade i butik

Vi har också talat med en 27-åring som arbetat som ordningsvakt, bland annat i Åbos nattliv. Han arbetade i två månader utan arbetsavtal och kunde bli inkallad med någon timmes varsel. Att han var sjuk sågs inte som ett hinder för att jobba – i stället uppmanades han till att ta värkmedicin. Han har också fått order om att inte släppa in gäster med viss etnisk bakgrund.

– Helt ren och skär rasism. Jag frågade hur de hade tänkt att jag skulle framföra det här när någon vill in. Det låter ganska personligt om jag säger att ”vi inte tar in sådana som du”.

Berätta för oss om dina erfarenheter

Vi tar gärna emot dina idéer om vad vi ska granska och lyfta upp. Det kan vara allt från orimliga arbetsvillkor till ren och skär arbetsplatsmobbning.

Kontakta oss på granska@yle.fi, eller direkt till någon av reportrarna. Du kan skicka röstmeddelande eller textmeddelande. Du kan vara anonym, men vi vill veta vem du är.

Vi som jobbar med ämnet är:

Axel Brink

E-post: axel.brink@yle.fi

Saga Mannila

Mob: 044 421 4674

E-post: saga.mannila@yle.fi

Iiris Mattsson

Mob: 044 421 4615
E-post: iiris.mattsson@yle.fi

Lukas Rusk

Mob: 044 421 1703
E-post: lukas.rusk@yle.fi

Jasmine Urwäder

Mob: 044 421 1198
E-post: jasmine.urwader@yle.fi

Patrik Skön

Mob: 040 830 2910
E-post: patrik.skon@yle.fi

Osäkerheten på arbetsmarknaden ökar

De unga som vi har varit i kontakt med beskriver en allt hårdare arbetsmarknad där pressen ökar och arbetsgivarnas ansvar minskar.

Också anställningsvillkoren har förändrats kraftigt. Nollavtal, alltså att enbart vara anställd för den dag du arbetar, är ett växande fenomen. År 2014 jobbade 89 000 arbetstagare under nollavtal. År 2021 hade antalet stigit till 107 000.

Redan innan pandemin toppade unga vuxna statistiken över sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa. Det är också den vanligaste anledningen bakom sjukskrivningar. Andelen som fått sjukdagpenning av FPA till följd av psykisk sjukdom har ökat stadigt under de fem senaste åren.

Vi hoppas att berättelserna ni delar med er av kan hjälpa andra unga arbetstagare att veta var gränserna går.

I formuläret nedan ber vi om dina kontaktuppgifter eftersom vi behöver kunna kontakta dig. Ingenting publiceras med ditt namn utan ditt samtycke.

Fyll i formuläret.