Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jakten på en plats i Europa fortsätter för VPS – efter flera missade lägen klev Riku Jääskä fram och avgjorde mot AC Oulu

Uppdaterad 22.10.2022 22:52.
Programmet är inte längre tillgängligt
VPS besegrade AC Oulu - se höjdpunkterna - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Riku Jääskäs andra mål för säsongen kom vid precis rätt läge. I förlängningen stötte han in bollen och avgjorde mot AC Oulu. Därmed får VPS fortsätta jaga en Europaplats till nästa sommar.

VPS har gjort en riktigt stark höst och nu är man bara två matcher från att få kvala till Conference League nästa sommar.

Vasalaget besegrade AC Oulu med 1–0 på bortaplan i dag och kommer nästa vecka att spela ett dubbelmöte mot Haka om en Europaplats.

– Den här smakar verkligen bra, vi förtjänade verkligen den här segern. Vi tror på det vi gör och litar på att vi skapar chanser då vi spelar vårt eget spel, säger Riku Jääskä till Ruutu.

Det avgörande målet kom i den 109:e minuten. Jääskä sträckte fram foten och styrde in bollen. Anfallarens andra mål för säsongen kom definitivt i rätt läge.

Yengi sumpade jättelägen

Tidigare i matchen hade båda lagen haft flera riktigt vassa chanser.

Tete Yengi sumpade två riktiga kalaschanser för VPS. I början av andra halvleken kom han fri men sköt i burgaveln, och i förlängningen sköt han över då målet gapade tomt.

AC Oulus bästa chans kom i den 75:e minuten då VPS-målvakten Oskari Forsman inte klarade av att hålla Luquinhas skott. Bollen flög rakt ut till Ibra Sekajja som stod helt fri men nickade i ribban.

I förlägningen sköt Otso Liimatta utanför, medan Miika Koskela brände ett bra läge i sista minuten då hans skott gick över Forsmans mål.

Europakvalturneringen fortsätter för VPS på onsdag då man möter FC Haka på hemmaplan.

– Det ska bli roligt att få spela på hemmaplan. Förhoppningsvis är det fulla läktare på onsdag, säger Jääskä.

Den andra matchen i dubbelmötet spelas söndagen den 30 oktober och vinnaren från den sista kvalplatsen till Conference League.

Resultat:

AC Oulu–VPS 0–1 efter förlängning
109´ 0–1 Riku Jääskä

Bildkälla: Ruutu

Diskussion om artikeln