Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Urladdning efter Steven Gerrards avsked – Aston Villa gjorde tre mål på en kvart

Uppdaterad 23.10.2022 20:25.
Danny Ings jublar efter ett mål mot Brentford
Bildtext Danny Ings nätade två gånger i början av matchen.
Bild: Matt West/Shutterstock/All Over Press

Snacka om positiv effekt på laget efter att Steven Gerrard fick gå. Aston Villa uppträdde som ett nytt lag och krossade Brentford.

Efter flera svaga resultat den senaste tiden tryckte Aston Villas styrelse på panikknappen och sparkade tränaren Steven Gerrard. Gerrard fick gå efter torsdagens förlust mot Fulham.

Klubben har ännu inte utsett någon permanent ersättare och i dag leddes laget av Aaron Danks – och han fick fart på laget.

Aston Villa körde över Brentford efter noter. Leon Bailey gjorde 1–0 och sedan följde Danny Ings upp med både 2–0 och 3–0. Då var matchen bara femton minuter gammal.

– Det var en bra reaktion av killarna. Fansen förtjänade den här prestationen. Med tanke på det lag vi har så har vi inte presterat tillräckligt bra under en längre tid, säger Ings till BBC.

Efter den urladdningen kunde Aston Villa kontrollera matchen och Brentford var aldrig nära att hota. Ollie Watkins fastställde slutresultatet 4–0 då en dryg timme hade spelats.

– Att ligga under med tre mål efter en kvart ska inte få hända i Premier League. Vi spelade som ett gäng småungar, det var en pinsam insats.

– Jag kan acceptera en förlust men inte på det här sättet. Aston Villa förtjänade det här resultatet och segern kunde ha varit mycket större, säger Brentfords Ivan Toney.

Andra poängtappet för Arsenal

Tabellettan Arsenal tappade poäng för andra gången den här säsongen då laget bara fick oavgjort mot Southampton.

Granit Xhaka avslutade ett mönsteranfall med att skjuta in 1–0 i den tionde minuten och Arsenal hade sedan ett klart grepp om segern.

Men kanske blev spelarna för bekväma, för en kvart in i andra halvlek kom Southampton i en vass kontring och Stuart Armstrong rullade in 1–1.

– Resultatet är en besvikelse. Vi skapade många chanser men fick inte in bollen, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.

Arsenal ligger nu två poäng före Manchester City i toppen av tabellen.

Resultat:

Aston Villa–Brentford 4–0

Leeds–Fulham 2–3

Southampton–Arsenal 1–1

Wolverhampton–Leicester 0–4

Tottenham–Newcastle 1–2

Diskussion om artikeln