Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen: ”Jag vill föra in så mycket humor jag kan”

Från 2022
Uppdaterad 25.10.2022 09:27.
Pernilla Wahlgren ler och tittar in i kameran.
Bildtext Pernilla Wahlgren är känd för de flesta svenskar och också andra Nordbor.
Bild: PELLE T NILSSON/Swedish Press Agency SPA

Nu är det klart att det blir artisten Pernilla Wahlgren som axlar rollen som ny programledare för det populära svenska musikprogrammet Allsång på Skansen.

Pernilla Wahlgren meddelade om det i SVT:s program Morgonstudion.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, säger hon i programmet.

Pernilla Wahlgren är inte bara känd som artist, utan också som tv-profil. Hon har bland annat setts i realityprogrammet Wahlgrens värld, programmet Masked Singer Sverige och i flera barnprogram. Hon har också en egen podd.

Vill inte ändra programmet för mycket

Wahlgren tar över efter Sanna Nielsen som ledde Allsång på Skansen i sex års tid. Wahlgren konstaterar att hon vill bevara programmets format, men sätta sin egen humoristiska prägel på det.

– Det är inte ett program man vill göra om, för det fungerar så bra som det är. Eftersom jag jobbar mycket med humor så vill jag gärna föra in det så mycket jag kan.

Från och med nästa sommar kommer alltså Wahlgren att synas i tv-rutan ännu oftare än nu. Hon berättar för SVT att hon redan börjat plugga in allsånger inför premiären.

– Det är klart att man har väldigt många i bakhuvudet redan. Det finns så många man blir glad av. Jag älskar ju Det börjar verka kärlek, banne mig.

Före Sanna Nielsen har bland andra Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Petra Marklund fungerat som programledare för Allsång på Skansen.