Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Tävlingen för ny musik UMK ordnas den 25 februari i Logomo i Åbo – biljetterna ute nu!

Från 2022
UMK-priset och händelseinformation
Bildtext Biljetterna till Finlands största musikshow UMK 2023 är ute nu.
Bild: Miikka Varila/Mika Hokkanen / Yle

Finalen i Finlands största musikshow UMK 2023 ordnas lördagen den 25 februari i Logomo i Åbo. UMK23-evenemanget pågår hela kvällen och bjuder återigen på både välkända och nya artister som offentliggörs i januari.

I februari fylls Logomo i Åbo av UMK- och eurovisionsyra. Under kvällen kommer vi att se sju storslagna tävlingsbidrag samt öppnings- och mellanaktsbidrag i världsklass av finländska toppartister.

Efterfesten äger rum i Logomo på UMK-klubben, YleX Street och Eurovisionsdiscot ända fram till kl. 04. Under festen uppträder bland annat Dj Orkidea, VJ Hellstone, Club La Persé och Fiona Timantti.

Biljetter till UMK- och eurovisionshelkvällen finns på Lippu.fi/umk.

The Rasmus juhlii UMK22-voittoaan
Bildtext Vinnaren i UMK 2023 kommer att representera Finland i Eurovisionen i Liverpool i maj. Ifjol var det gruppen The Rasmus som tog hem segern.
Bild: Miikka Varila www.warila.fi

UMK23-artisterna offentliggörs 11.1.2023

Tävlingen lockade sammanlagt 363 låtbidrag och nu är sju artister och låtar klara för final.

I år har valet av finalister var en särskilt utmanande uppgift för juryn.

”Efter det fantastiska fjolåret är förväntningarna inför denna säsong mycket höga”, säger Tapio Hakanen, ordförande för UMK-juryn och YleX musikchef.

”Bland de sju strålande finalisterna finns såväl välkända artister som nya lovande talanger. I finalen deltar bland andra en ny artist med den finaste danslåten i UMK:s historia, en välkänd artist med en låt som dryper av sex, en gripande ballad från en av Finlands mest betydande exporthopp och den tuffaste rap-bangern i UMK:s historia”, fortsätter Hakanen.

UMK23-artisterna offentliggörs den 11 januari. Mellan den 12 och 20.1.2023 presenteras en ny låt varje vardag.

Läs mer om UMK 2023 här: www.yle.fi/umk