Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingen skiduthyrning möjlig i simhallen i Ekenäs - ”Finns inga resurser för det”, säger stadsstyrelsen i Raseborg

Ekenäs sim- och bollhall.
Bildtext Stadsstyrelsen i Raseborg säger nej till uthyrning av skidor i simhallen i Ekenäs..
Bild: Patric Ring / Yle

Ett invånarinitiativ föreslog att Raseborg skulle ordna med skidutlåning i anslutning till simhallen. Stadsstyrelsen säger nej och motiverar beslutet med resursbrist.

”I närheten av simhallen finns flera skolor och eleverna kunde utnyttja skidorna under gymnastiklektionerna eller på skolornas skiddagar”, säger Ilta Hämäläinen i sitt initiativ.

Hon lämnade in initiativet i början av året.

”Dessutom skulle de som vill åka skidor i Västerby kunna låna skidor i simhallen”, säger hon i sitt initiativ.

Hon föreslog också att det i framtiden skulle kunna vara möjligt att låna skidor på biblioteken i Raseborg. Att erbjuda låneskidor skulle också kunna få raseborgarna att röra på sig mera.

Stadsstyrelsen konstaterar i sitt svar på invånarinitiativet att det inte i dagens läge finns resurser för att erbjuda skidutlåning vid simhallen. Det finns inte något ledigt förråd och det finns inte heller personal som skulle kunna ha hand om det. Det skulle dessutom behövas resurser för att köpa in skidutrustningen.

I Lojo erbjuder kommunala idrottsbolaget Lohjan Liikuntakeskus skidutlåning i ishallen. Möjligheten att låna skidor finns också i andra kommuner i Finland.

Diskussion om artikeln