Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Feber, fotsmärtor och för mycket dryck i Marbella – Pep Guardiola tvingades byta ut Haaland och oroar sig för målkungens VM-semester: ”Hoppas han återvänder i perfekt form”

Erling Haaland applåderar bakom Pep Guardiola.
Bildtext Erling Haalands otroliga målproduktion har varit grunden för Manchester Citys starka höst.
Bild: Lehtikuva

Matchtempot är uppskruvat och Pep Guardiola valde att plocka ut mållöse Erling Haaland redan i halvtid i Champions League-matchen i Dortmund. Nu finns frågetecken kring norrmannens fot – och semesterplaner under VM-uppehållet.

För första gången den här säsongen fick Erling Haaland lämna Champions League-planen utan sitt namn i målprotokollet.

Norrmannens besök på tidigare hemmaarenan i Dortmund blev bara 45 minuter långt. Stjärnstrikern byttes ut tillsammans med lagkamraten Joao Cancelo redan i paus.

Borta mot gamla lagkamraterna rörde Haaland, som alltså nätade när Dortmund gästade Manchester City tidigare i höst, bollen bara 13 gånger och var inte inblandad i en enda målchans.

– Erling mådde inte så bra. Han hade lite feber före matchen, avslöjade tränaren Pep Guardiola enligt norska TV 2.

– Samma gällde Joao. Båda fick lite smällar och såg slitna ut. Därför bytte vi ut dem.

Snart VM-ledighet för Haaland: ”Är helt säkert i Norge eller i Marbella”

Men det var inte bara febern som bekymrade Guardiola efter matchen. Under första halvleken fick Haaland också en smäll mot foten och det är oklart om målkungen kan spela mot Leicester kommande helg.

– Jag snackade med det medicinska teamet under pausen och de var lite oroade, men jag såg honom gå normalt. Vi får se hur det utvecklas, kommenterade tränaren i BT Sports sändning.

Haaland har varit så gott som en målgaranti för City i höst med sina 22 mål på 16 tävlingsmatcher. När den norske bjässen satt på bänken i andra halvlek fick han se lagkamraten Riyad Mahrez bränna en straff i matchen som slutade mållös.

Gregor Kobel räddar Riyad Mahrez straff.
Bildtext Dortmundkeepern Gregor Kobel stoppade Riyad Mahrez strafförsök.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

När det hektiska klubblagshösten snart övergår till en lång landslagspaus väntar VM-spel för många av Haalands lagkamrater. För norrmannen står i stället en längre ledighet på schemat – något som Guardiola tog ställning till inför Dortmundsmatchen.

– Han kommer helt säkert att spendera tiden i Marbella eller i Norge, spekulerade spanjoren på presskonferensen före drabbningen.

Om han därefter återvänder till seriespelet med samma målhunger är upp till 22-åringen själv.

– Det beror på hur han beter sig i Marbella. Man vet aldrig. Jag är rätt säker på att han hade älskat att spela VM med Norge, kanske det sker i nästa EM eller VM.

– Jag är ganska säker på att han har ett hus med familjen i Marbella. Jag tror att han kommer att åka dit, spela golf och förhoppningsvis inte äta eller dricka för mycket, utan i stället återvända i perfekt form för omstarten av ligan, hoppades Guardiola enligt AP.

Diskussion om artikeln