Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Christoffer Strandberg är årets positivaste finländare

Från 2022
Christoffer Strandberg.
Bildtext Christoffer Strandberg medger att utmärkelsen tidigare skulle ha kunnat kännas som en belastning. Nu uppfattar han priset som att han är på rätt väg och det känns bara bra.
Bild: Sami Heiskanen

Skådespelaren och multitalangen Christoffer Strandberg valdes för snart ett år sedan till Årets klimathöjare i Svenskfinland. Nu har han valts till årets positivaste finländare.

Strandberg valdes i en publikomröstning, vars resultat publiceras för andra året i rad i anslutning till Näsdagen.

Övriga kandidater i omröstningen var städdrottningen Auri Kananen, musikern Diandra, konstnären och den tidigare boxaren Eva Wahlström, nätkonstapeln Daniel och ishockeyspelaren Marko Anttila.

Titeln var en överraskning för Strandberg eftersom motståndet var så tufft.

Han hoppas att de som röstat har sett det som han prioriterade högst, det vill säga medmänsklighet och strävan efter godhet.

Strandberg säger att det är en del av hans livsfilosofi och dna att vara positiv.

Samtidigt säger han att ilska och sorg är en del av livet. Det vore giftigt att gömma de känslorna bakom en leende mask.

– Jag är just den människan som gör misstag och som har dåliga dagar. Det är mer hållbar positivitet på lång sikt, att vara en människa som låter också negativa känslor komma och som inte är rädd för dem, säger Strandberg.

På finskt håll slog han igenom då han år 2018 deltog i sketchprogrammet Putous på MTV3 och kom på tredje plats. Han har också deltagit i den finländska versionen av tv-programmet Masked Singer och i dansprogrammet Tanssii tähtien kanssa.

På andra språk