Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tre kvinnor får smaka på distansjobbssemester i Raseborg – fyra av fem tävlingsdeltagare var finskspråkiga

En gata med gamla färgglada hus.
Bildtext En av vinnarna får känna av livet i gamla stan i Ekenäs.
Bild: Linus Westerlund / Yle

En kulturredaktör, en anställd vid ett ministerium och en nätpedagog får jobba på distans och samtidigt semestra på tre olika ställen i Raseborg.

Raseborgs stads kampanj Landskapskontoret sökte personer som vill testa kombinera distansarbete med fritidsupplevelser på olika håll i Raseborg. Vinnarna har nu lottats ut. Alla råkade vara finskspråkiga kvinnor som bor österut från Raseborg.

Dessa tre var de som får testa jobbsemester i Raseborg:

  • En nätpedagog från Kyrkslättsregionen får jobba på Kansjerf Kulturgård i Bromarv.

  • En kulturredaktör från huvudstadsregionen testar på småstadsliv i Villa Matkasto i gamla stan i Ekenäs.

  • En sakkunnig ministerieanställd från huvudstadsregionen byter ut sitt hemkontor mot Billnäs bruks landskap invid Svartån.

”Rörande svar”

Totalt fick staden in närmare 500 svar. En överväldigande majoritet, 400 svar, kom från finskspråkiga personer. Stadens marknadsföringskoordinator Martina Rosenqvist berättar att deltagarantalet kunde ha varit dubbelt så stort ifall den köpta digisynligheten hade fungerat som planerat, men nu hade leverantören problem som tyvärr drog ned på kampanjens synlighet.

Rosenqvist gläds hur som helst över det genuina intresset som deltagarna verkade hysa för staden.

”Vi hade en öppen fråga i tävlingsformuläret, där vi bad folk beskriva sig själv, sina jobb, fritidsintressen och varför de ville komma hit för att distansarbeta”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande från Raseborgs stad.

”Många hade skrivit glädjande ingående och nästan rörande svar, och de gav oss intressant information om vilken enorm bredd av olika yrkeskategorier som ville kombinera distansarbete och semester i Raseborg.”

Inte under sommarsäsongen

Vinnarna har nu fått varsitt presentkort som berättigar till mellan två och fem dagars distansjobbssemester. För att ge vinnarna en mer realistisk bild av Raseborg är presentkortet inte giltigt under sommaren 15.6–15.8.

Dessutom ska vistelsen infalla mellan måndag och fredag så att folk faktiskt kan testa på att jobba här.

2.11.2022 klockan 8.53 Artiklen har tillfogats en förtydligande som gäller den köpta digisynligheten, som inte fungerade som den skulle. Det stod tidigare att tekniken inte fungerade som den skulle.

Diskussion om artikeln