Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Gratulerar till studenten – här är studenterna hösten 2022

Från 2022
Uppdaterad 10.11.2022 15:07.
Bild av studentmössa och höstlöv
Bild: Clas Christiansen

Vi publicerar namnen på studenterna från de svenskspråkiga gymnasierna hösten 2022.

I år har vi fler höststudenter än tidigare. Cirka 4300 personer har avlagt studentexamen efter höstens skrivningar och det är ca 100 fler än förra året. Från de svenskspråkiga gymnasierna blir 100 personer, 48 flickor och 52 pojkar, studenter nu på hösten.

Vi publicerar namnen på de studenter som avlagt studentexamen på svenska och som har gett sitt medgivande till att få namnet publicerat. Med på listan finns studenter från alla de svenskspråkiga gymnasierna.

Så hittar du din student

Du kan filtrera studentlistorna per kommun. Listorna är sorterade i alfabetisk ordning enligt studentens namn. Det går också att göra sökningar på studenternas för- eller efternamn eller på skolans namn.

Studenter som har avlagt dubbelexamen listas som studenter under det gymnasium där de har tagit studenten. Vi publicerar namnen på alla som avlagt yrkesexamen i början av juni.

Vi väntar ännu på svar från Kotka svenska samskola, Svenska privatskolan i Uleåborg och Svenska samskolan i Tammerfors.

Hangö gymnasium, Kimitoöns gymnasium, Kristinestads gymnasium, Pedersöre gymnasium, Rudolf Steinerskolan i Helsingfors, Topeliusgymnasiet i Nykarleby, Gymnasiet Grankulla samskola och Björneborgs svenska samskola har inga studenter i höst.

Artikeln uppdateras med nya namn efter hand de kommer in från skolorna.