Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Ristolainens tappra försvarsspel räckte inte till då John Tavares gjorde hattrick – Kasperi Kapanen utan poäng mot Buffalo

Uppdaterad 03.11.2022 09:55.
Ristolainen blockar starkt men Toronto lyckas ändå göra mål. - Spela upp på Arenan

Rasmus Ristolainen stod i vägen för tre skott men Philadelphia Flyers förlorade. Kasperi Kapanens Pittsburgh Penguins har det tungt och åkte på den sjätte raka förlusten.

Tre blockar varav en med handsken räckte inte till för Rasmus Ristolainens Philadelphia. Toronto Maple Leafs var bättre och vann med 5–2 mycket tack vare John Tavares som gjorde hattrick och dessutom spelade fram till ett mål.

Flyers började bra och gjorde matchens första mål. I slutet av första perioden kvitterade Auston Matthews och sedan började John Tavares show. I den andra perioden erbjöds Philadelphia powerplay hela fyra gånger men resultatet uteblev.

Den tredje perioden var riktigt stökig och lagen samlade ihop 64 utvisningsminuter.

När vänder det för Pittsburgh och Kapanen?

Buffalo Sabres besegrade Pittsburgh Penguins med 6–3. Tage Thompson som i förra matchen stod för 3+3 fortsatte sin fina form och gjorde 1+1 i nattens match.

Lika bra går det inte för Kapanen och Pittsburgh som åkte på sin sjätte förlust i följd.

Under den sex matcher långa förlustsviten har Kapanen mäktat med noll poäng. I matchen mot Buffalo var speltiden knapp och han fick endast spela i åtta och en halv minut.

Innan förlustsviten och poängtorkan hade Kapanen gjort fem poäng på fem matcher.

NHL-resultat:

Toronto Maple Leafs–Philadelphia Flyers 5–2
PHI: Rasmus Ristolainen 0+0, -2, 17.21

Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins 6–3
PIT: Kasperi Kapanen 0+0, +-0, 8.29

Diskussion om artikeln