Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Aktia inleder omställningsförhandlingar – upp till 70 personer kan sägas upp

Aktias nätbankssida är öppen på en bärbar dator. I bakgrunden en grönväxt.
Bild: Yle/ Eva Brunell

Aktia Bank och Aktia Livförsäkring inleder omställningsförhandlingar, det meddelar finans- och försäkringsbolaget Aktia via ett pressmeddelande.

Aktias omställningsförhandlingar omfattar cirka 430 anställda. Högst 70 anställda sägs upp. Samtidigt finns det planer på att skapa 30 nya befattningar.

Aktia uppger att förhandlingarna ska leda till att organisationsstrukturen förenklas så att den stöder bolagets tillväxtstrategi. Förhandlingarna inleds den 11 november, och enligt Aktias pressmeddelande gäller de förändringar i organisationsstrukturen, arbetsuppgifterna och befattningsbeskrivningarna samt eventuella personalnedskärningar.

Aktias vd Mikko Ayub kommenterar omställningsförhandlingarna i ett pressmeddelande, och säger bland annat att ”lättare organisationsstrukturer och tydligare roller möjliggör att vi kan verka effektivare i den nuvarande marknadsmiljön, få kontroll över kostnadsökningen och säkerställa vår konkurrenskraft nu och i framtiden”.

Ayub tillägger att den här typen av beslut är svåra och avsikten är att föra förhandlingar i en öppen och konstruktiv anda tillsammans med personalrepresentanterna.

Mikko Ayub är Aktias nya vd.
Bildtext Mikko Ayub är vd för Aktia.
Bild: Jouni immonen / Yle

Källa: Aktia