Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vega ❤️ låtar om platser – vilken låt betyder mest för dig? Berätta för oss!

Från 2022
Uppdaterad 10.11.2022 22:02.
logobild

Walking in Memphis, Stockholm i mitt hjärta, Hangövalsen eller Don't cry for me Argentina är exempel på låtar som berättar om platser i världen.

I Yle Vega har vi en specialkväll kring musik som berättar, eller till och med prisar, olika ställen på jorden. Och vi vill höra dina minnen om någon sång som är förknippad med ett ställe på jorden - oberoende om minnena är härliga eller rysliga.

Onsdagen den 16.11.2022 kl 17.30 - 21.00 spelar Camilla Andelin och Peter Fahllund musik som handlar om städer, landskap, länder, stränder, byar, berg som du av någon anledning väcker något hos dig och du minns. Lyssnarnas berättelser gör kvällen minnesvärd.

Kimitoön, New York, Köpenhamn...

Du minns säkert lovprisningen till Kimitoön som Showdown fabricerade i slutet av 1980-talet. Om hur ön har de sötaste flickor och tuffaste killar.

Eller sången New York, New york som Liza Minelli sjöng i filmen med samma namn. Frank Sinatra gjorde visserligen senare sången till en stor hit. Sången handlar om artisten som vill bli stor just i den pulserande miljonstaden.

If I can make it there, I'll make it anywhere.

Liza Minelli

Köpenhamn har också blivit tillägnad sånger under årens lopp: Förälskad i Köpenhamn som Siw Malmkvist sjöng, Wonderful Copenhagen som Danny Kaye hade med i sina shower, En natt i Köpenhamn med Tommy Körberg och Helen Sjöholm.

Vilken låt handlar om en plats som du minns?

Nu vill vi att du väljer en låt som handlar om ett geografiskt ställe på jorden. Du får gärna skriva ett minne som du förknippar med stället.

Får Bromarfvalsen dig att minnas barndomens somrar? Har du kanske varit i Rio de Janeiro och känt dig som Girl from Ipanema? Har du lämnat ditt hjärta i San Fransisco liksom Tony Bennett gjorde i början av 60-talet?

Din berättelse kan läsas upp i sändningen.

Formuläret har stängts.