Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Stanislav Efimov trivs i Ekenäs och skrev på för en tredje säsong med EIF i fotbollsettan

Stanislav Efimov driver med bollen framför Santeri Mäkinen och Harri Heiermann.
Bildtext Stanislav Efimov (i mörk tröja) har skrivit på för ytterligare en säsong med EIF. Det blir hans tredje säsong med Ekenäsklubben.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Det blir en tredje säsong i Ekenäs IF för ryssen Stanislav Efimov, 29 år. EIF som säsongen 2023 spelar sin nionde säsong i herrettan har nu två spelarkontrakt klara. Laget har ingen tränare ännu.

Stanislav Efimov spelade 23 matcher senaste säsong för EIF. Han gjorde tre mål i de matcherna. Säsongen 2021 var han EIF:s bästa målskytt och gjorde tio mål i 25 matcher.

För anfallsspelaren Efimov var det rätt självklart att han fortsätter ytterligare en säsong med Ekenäslaget.

”Jag gillar omgivningen och Ekenäs”, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

I samma pressmeddelande säger EIF:s sportchef Peter Haglund att det inte var direkt svårt övertala Efimov att fortsätta ett år till.

”Han trivs här. Svårare var det inte”, säger Haglund.

Sportchefen säger att han jobbar febrilt med spelarrekryteringen inför nästa säsong.

Franske mittfältsspelaren Abdoulaye Kanté var den första spelaren som skrev på för säsongen 2023 med EIF.

”Vi strävar efter att få kontinuitet i laget, säger Haglund.

Stanislav Efimov är kvar efter säsongens slut i Ekenäs. Han säger i pressmeddelandet att han gärna reser hem till Moskva för att fira jul tillsammans med familjen. Tillsvidare är ändå den frågan öppen.

Tränarfrågan är tillsvidare öppen. Portugisen Filipe Pedro tränade laget under senare halvan av senaste säsong och har en option för en fortsättning.

– Vi förhandlar med honom som bäst och väntar på hans svar. Han är alternativ nummer ett för oss nu och om han tackar nej har vi några andra kandidater, säger Haglund till Yle Västnyland.

Diskussion om artikeln