Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko nätade men Rangers tappade sin ledning – kedjekamraten petades inför sista perioden: ”Ville se om vi kunde väcka några killar”

Från 2022
Uppdaterad 07.11.2022 08:32.
Kaapo Kakko firar ett mål.
Bild: Lehtikuva

New York Rangers skaffade sig en tvåmålsledning mot Detroit i första perioden, men laget tappade greppet om matchen. Det blev till slut förlust efter förlängning. Aleksi Heponiemi fick göra säsongsdebut i Florida och svarade för en passningspoäng.

Kaapo Kakko gav New York Rangers en prima start på matchen. I mitten av första perioden tryckte han snyggt in 1–0 hemma mot Detroit Red Wings. Målet var Kakkos tredje den här säsongen.

Kedjekamraten Mika Zibanejad gjorde 2–0 några minuter senare och Rangers hade greppet om matchen, men laget tappade allt i andra perioden. Rangers fick bara i väg sex skott mot mål i andra akten samtidigt som Detroit både reducerade och kvitterade genom Matt Luff och Pius Suter.

– Vi var tama i början av andra perioden och de gjorde två mål. Vårt problem är att vi ger motståndarna möjlighet att anfalla med flera spelare och det hände nu igen, säger Rangers tränare Gerard Gallant på presskonferensen efter matchen.

Kreider till fjärdekedjan

Inför sista perioden valde Gallant att flytta ner Chris Kreider från första kedjan med Kakko och Zibanejad till fjärdelinan.

– Jag försökte bara skaka om saker och ting och ville se om vi kunde väcka några killar. Kreider förtjänade det här men han var inte ensam, säger Gallant.

Rockaden gav ändå ingen utdelning. Perioden blev mållös men i förlängningen avgjorde Dominik Kubalik för Detroit med sitt 3–2-mål.

– Om man ligger under med 0–2 efter första perioden så kan det vara ett stort berg att bestiga men vi hängde i ändå. Vi har en spelidentitet som vi försöker forma och det handlar om att följa den varje kväll.

– Även om vi inte får resultat så är det rätt sätt att spela. Det är via den som vi kommer att vinna, säger Detroits målvakt Alex Nedeljkovic som räddade 27 skott i matchen.

Kaapo Kakko oli suomalaisonnistuja yön NHL-kierroksella. - Spela upp på Arenan

Poäng direkt för Heponiemi i Florida

Florida Panthers studsade tillbaka efter förlusten mot Los Angeles Kings i helgen och besegrade Anaheim Ducks med 5–3.

Anton Lundell noterades för två passningspoäng i matchen. Han spelade fram till Carter Verhaeghes öppningsmål i mitten av första perioden och till Brandon Montours 2–0-mål i början av andra akten.

Aleksi Heponiemi gjorde sin första match för Florida den här säsongen och noterades för en assist direkt. Totalt blev det knappa elva minuter på isen för Heponiemi i matchen.

– Jag försöker bara ge allt på isen. Jag har mycket energi som kanske inte alla andra killar har efter många matcher på kort tid. Jag försöker bara hjälpa laget, säger Heponiemi till Bally Sports.

Resultat:

NY Rangers–Detroit 2–3 efter förlängning
NYR: Kaapo Kakko 1+0, +1, 16.02
DET: Olli Määttä 0+0, +/-0, 19.11

Carolina–Toronto 1–3
CAR: Sebastian Aho 0+0, -2, 19.41
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 16.04
CAR: Teuvo Teräväinen 0+0, +/-0, 18.11

Anaheim–Florida 3–5
FLA: Anton Lundell 0+2, +2, 18.50
FLA: Aleksander Barkov 0+0, -1, 23.24
FLA: Aleksi Heponiemi 0+1, +1, 10.42
FLA: Eetu Luostarinen 0+1, +/-0, 13.58

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln