Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Utah Jazz fortsätter att vinna – Lauri Markkanen hundraprocentig före paus

Lauri Markkanen med bollen mot Clippers.
Bild: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Spor

Utah Jazz har överraskat de flesta den här hösten. Under natten till måndag var det Los Angeles Clippers som fick känna på ett starkt Jazz. Utah vann med 110–102.

Åtta segrar på säsongens elva första matcher var knappast ett saldo som många trodde på för några veckor sedan. Men det är just där som Utah Jazz står nu.

Säsongens åttonde triumf kom på bortaplan mot Los Angeles Clippers.

Utah skaffa sig en fördel under första halva av matchen, men tappade sin ledning i tredje kvarten. Laget avslutade ändå starkt och vann till slut med åtta poäng.

– Det är roligt att vi hittar ett sätt att vinna. Motståndarna gjorde 17 poäng i sista perioden och sex poäng under matchens sista fem minuter. Killarna hängde i och kämpade till slutet, säger Utahs tränare Will Hardy.

Lauri Markkanen var återigen en av Utahs tongivande spelare. Det blev till slut 18 poäng för finländaren och han var tredje bäst i laget efter Jordan Clarkson (23) och Collin Sexton (22).

Markkanen var vass i början av matchen och satte allt. Han gjorde 14 poäng före paus och missade inte ett enda skott.

Markkanen gjorde också ett starkt jobb i defensiven mot Clippers. Han tog sju defensiva returer och såg till att Clippers stjärna Paul George fick jobba ordentligt.

– Jag tycker att Lauri gjorde det väldigt bra mot George. Inte bara med bollen, även utan den. Vårt försvarsspel började med Lauri mot George, säger Hardy.

Efter elva matcher ligger Utah Jazz på andra plats i västra konferensen.

Diskussion om artikeln