Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storstjärnorna gick ut och kritiserade klubbens val – nu väljer Boston Bruins att bryta kontraktet med dömde mobbaren Mitchell Miller

Från 2022
Uppdaterad 07.11.2022 13:45.
Bostons tränare och spelare på bänken.
Bild: Winslow Townson-USA TODAY Sports

Spelarna ställde sig kritiska till Bostons val, NHL-bossen sa att nyförvärvet inte skulle få spela i ligan. Nu väljer klubben att backa och bryter kontraktet med Mitchell Miller. ”Vi kommer att omvärdera våra rutiner” skriver Bostons klubbchef.

I fredags gick Boston Bruins ut med en överraskande nyhet. Klubben hade skrivit ett kontrakt med backen Mitchell Miller.

Miller dömdes 2016 av en ungdomsdomstol i Ohio för att ha mobbat och trakasserat en klasskamrat med funktionsnedsättning.

När den här informationen såg dagsljuset 2020 valde Arizona som först draftade Miller att släppa hans rättigheter. Boston gick ändå ett steg längre och kontrakterade den nu 20-årige Miller.

Det föll inte i god jord hos lagets spelare. Bland annat Brad Marchand, Patrice Bergeron och Nick Foligno kom med skarp kritik.

– Det är svårt för oss att svälja. Vi lägger ner mycket stolthet i hur vi agerar och vad det betyder att vara en del av laget. Det var svårt för hela gruppen att höra det här, sa Foligno.

– Förhoppningsvis har han växt och ändrat sig. Om det är samma person som kommer in i omklädningsrummet kommer vi inte att acceptera honom, sa Bergeron.

– Om han ska vara en del av laget så är det för att han har lärt sig. Det kommer att bli en lång process för honom, kommenterade i sin tur Marchand.

Klubben backar

NHL-chefen Gary Bettman gick också ut och meddelade att ligan inte kommer att ge Miller tillåtelse att spela i NHL nu eller inom den närmaste framtiden.

Efter den häftiga kritiken väljer också Boston Bruins att backa. Klubben bryter kontraktet med omedelbar verkan.

”Vi har en skyldighet gentemot våra fans, spelare, personal och samhället att se till att alla etiska regler och protokoll följs. Vi kommer att omvärdera våra rutiner då det gäller spelare som förtjänar att vara i NHL och i Boston Bruins”, skriver klubbchefen Cam Neely på Bostons webbplats.

Under helgen har också mobbningsoffret Isaiah Meyer-Crothers och hans familj sagt att händelsen från 2016 är ett öppet sår. Miller ska nyligen ha kontaktat familjen och bett om ursäkt för första gången.

– Det handlade inte om att han var ledsen för det som hände, det handlade om ishockey. Bara tomma ord, säger Isaiah Meyer-Crothers mamma Joni enligt The Athletic.

Boston Bruins skriver att man fortsätter jobba mot mobbning och rasism.

”Till Isaiah och hans familj vill vi be om ursäkt om det här kontraktet fick dig och andra offer att känna er osedda och ohörda. Vi ber om ursäkt för den skada vi har orsakat”, skriver Neely.

Diskussion om artikeln