Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

“Fascinerande berättelse med tragikomiska inslag” – här är Eva Frantz och Hannah Norrenas favoriter på Yle Arenan

Från 2022
Två kvinnor poserar.
Bildtext Hannah och Eva grubblar och reder ut relationer i podden Norrena&Frantz. Men vad tittar och lyssnar de på under fritiden?
Bild: Yle

Visst blir du också intresserad när någon bra typ tipsar om en serie eller podd? Relationsguruna Norrena & Frantz är näst i tur om att tipsa om sina favoritinnehåll på Arenan. Behöver du sju minuter för att gå på toa ifred – här är räddningen.

Rekommendationsrundan fortsätter. Du har redan fått Teds & Kajs samt Klimaxduons favoriter. Nu är det poddarna Eva Frantz och Hannah Norrena som står i tur att rekommendera serier och poddar från Yle Arenan.

Vi börjar med Evas favoriter:

Under kniven

- Vi är säkert många som någon gång lekt med tanken på att låta operera någon kroppsdel som känns för stor, för liten eller allmänt ”sniduvind”. Men den här dokumentären ger en hälsosam tankeställare. Erik Galli - som var jättesnygg redan från första början - bjuder generöst på sin egen historia med otaliga ingrepp och svajigt självförtroende.

Under kniven är en svensk dokumentärserie som vann ett Kristallen tv-pris i sitt hemland i höstas. Serien försvinner från Arenan den 10.12 så du har ännu en månad tid på dig att se den. Alla avsnitt kan du se här.

P3 dokumentär: Sektledaren Mor Lilly

- P3-dokumentärerna är ofta lysande. Sektledaren Mor Lilly är en av höjdarna. Hur i friden kunde en beskäftig (och ganska otrevlig) liten tant övertyga så många om att hon var Jungfru Maria? En fascinerande berättelse med tragikomiska inslag.

Den svenska dokumentären kan du lyssna på här.

Säg hej!

- Behöver du som är småbarnsförälder en stund för att applicera mascara, fylla diskmaskinen eller helt enkelt gå på nummer två i enrum? Här är räddningen! Knäpp igång Säg hej! och gullungen kommer att vara hypnotiserad av Örkel Körkel Kaj och hans kumpaner i 7 minuter.

Så ifall du behöver lugn kaffepaus ska du knäppa igång programmet här.

Här får du Hannahs rekommendationer:

Stories för miljoner

-Har du funderat på hur det går till då influerare tjänar pengar på sociala medier? Den här serien dyker in bakom kulisserna i den här väldigt lukrativa affärsvärlden och man får se hur agenter, influerare och företag samarbetar för att sälja allt möjligt till oss konsumenter.

I dokumentärserien får du följa med tre av Danmarks största influeraragenter. Serien hittar du här.

Jag och min hund

-Som hundägare hamnar man ibland i blåsväder, inte bara då man ska ut i höstrusket - utan då hunden inte beter sig på ett önskvärt sätt. I den här serien får fem olika hundägare hjälp av en instruktör som hjälper dem träna bort hundarnas jobbiga ovanor. Och dessutom får man titta på gulliga hundar samtidigt! Extra plus för att det är tolkat till teckenspråk.

Så ifall du har hundfeber eller problem med en busig hund ska du kolla avsnitten här.

Näst sista ordet

-Underhållande och lärorik podd om det svenska språket. Snark, tänker du kanske nu - språkpoliser, hur kul är nu det? Men den här är finurlig, rolig och varierande, stor tumme upp!

Näst sista ordet med Jens Berg och Jenny Sylvin hittar du här.

Nästa vecka får du fler tips av bra typer och de tidigare tipsen hittar du nedan.