Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs stad ger upp sin plats i ishallens styrelse – hallens framtid ännu oklar

En grå hallbyggnad, kväll, byggnaden är upplyst. Bilar står parkerade framför byggnaden, barn på väg in i hallen. Raseborgs ishall.
Bildtext Ishallsbolaget har hamnat i en ekonomisk kris. Bolaget väljer en ny styrelse vid bolagsstämman nästa vecka.
Bild: Pia Santonen / Yle

Stadsstyrelsen har beslutat att inte utse en representant till styrelsen för Raseborgs ishall.

Det är fortfarande oklart hur det kommer gå för Raseborgs ishall och bolaget som äger och driver hallen i Karis.

Hallbolaget har hoppats på stöd av staden. Men staden har uppmanat bolaget att komma med en egen plan om hur verksamheten kunde omstruktureras på ett ekonomiskt hållbart sätt.

I det här skedet vill stadens ledning inte förklara stadsstyrelsens färska beslut (7.11) att inte utse någon medlem till Raseborgs ishalls styrelse.

Raseborgs stad är minoritetsägare i ishallsbolaget och har hittills haft en representant i bolagets styrelse. För närvarande representerar Kjell Holmqvist staden i ishallsstyrelsen. Nu väljer staden alltså att inte ha en representant i bolagets kommande styrelse som väljs på bolagsstämman den 14 november.

Krisartad ekonomi

– Vi tyckte att vi i den här situationen inte behöver ha en representant i bolagets styrelse, säger Camilla Grundström (SDP), stadsstyrelsens första viceordförande, som var mötesordförande på stadsstyrelsens möte.

Grundström hänvisar till ishallsbolagets besvärliga ekonomiska situation men vill inte öppna upp frågan desto mera. Ishallsbolaget ansökte tidigare i höstas om extra understöd av staden för att få ekonomin att gå ihop, men staden beslutade att inte bevilja extra medel.

Staden äger 15 procent

På bolagsstämman väljs medlemmar till ishallsbolagets styrelse. Staden äger femton procent av aktierna i ishallsbolaget. På bolagsstämman kommer staden att vara representerad.

Stadsdirektör Petra Theman ska inom kort utse en representant till bolagsstämman.

Raseborgs ishalls styrelseordföranden Jan Lindholm säger för sin del att han inte vet varför staden väljer att inte föreslå en representant till bolagets styrelse och han vill heller inte gissa. Han påpekar ändå att han inte tycker att det ligger någon dramatik i beslutet.

Diskussion om artikeln