Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hungrig Haaland har hämtat sig från skadan – med i truppen mot Finland, Guardiola ger grönt ljus: ”Är så viktigt för honom”

Erlin Haaland med fingret mot örat.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Målmaskinen Erling Braut Haaland sägs vara sugen på spel då Norge möter Irland och Finland. Om ledbandet är i skick lär Finland få tampas med världsanfallaren. Om han känner sig bra så spelar han, tror Pep Guardiola.

Det var för ett par veckor sedan som anfallsjuvelen Erling Haaland skadade foten då hans Manchester City gästade Dortmund i Champions League.

Norrmannen missade ett par matcher, men var tillbaka förra helgen – då han i egenskap av inhoppare avgjorde mot Fulham med en sen straff. När Norges förbundskapten Ståle Solbakken presenterade truppen för träningsmatcherna mot Irland och Finland fanns lagets stora stjärna med.

– Är han i skick så spelar han, lovar tränaren enligt TV 2.

Tidigare på tisdagen höll Citytränaren Pep Guardiola presskonferens inför lagets match mot Chelsea i ligacupen i morgon.

– Han är inte i perfekt form ännu. Vi får se hur det är i morgon. Det viktiga är att inget är brutet. Det är bara ledbandet som fått sig en smäll, avslöjade spanjoren.

Vill spela i träningsmatcherna

Norge gästar Irland den 17 november och tar emot Finland hemma på Ullevaal i Oslo den 20 november.

– Jag talade med Erling för några dagar sedan, och hans fysiska status är som herr Guardiola sade. Men vi har inte på något sätt tappat hoppet om att han deltar i minst en av matcherna, fortsätter Solbakken.

Norska truppen

Framför allt så vill Haaland själv spela i landskamperna, intygar tränaren.

– Läget är som det är. Än så länge är han inte hundraprocentig. Men man ska komma ihåg att han spelat alla matcher han kunnat då jag varit förbundskapten, i full form.

– Om han känner sig bra så spelar han med landslaget. Det är så viktigt för spelarna, tycker Guardiola.

Markku Kanervas finländska landslag får alltså förbereda sig på att eventuellt ta sig an en sällsynt skicklig världsanfallare.

– Många tycker att han är världens bästa spelare just nu och det är väl inget man kan säga emot. Det positiva är att de inte kan ta till några bortförklaringar ifall vi vinner trots att han spelar, sa Kanerva i samband med Finlands trupputtagning.

Diskussion om artikeln