Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

RH Entertainment ansökte om konkurs – sommarens inställda evenemang i Jakobstad en av orsakerna

Säkerhetsvakter och besvikna festivalbesökare på Pietarsaari Open Air på Centralplan i Jakobstad.
Bildtext I somras tvingades RH Entertainment ställa in sin festival i Jakobstad med minsta möjliga marginal.
Bild: Jakob Lillas / Yle

RH Entertainment meddelar att man ansökt om konkurs. Bakom sig har företaget en misslyckad sommar, då bland annat en festival i Jakobstad fick ställas in i sista stund. Arrangören har också kommande konserter i bland annat Vasa som påverkas av konkursen.

Evenemangsföretage RH Entertainment inledde en företagssanering i mitten av oktober, men bara några veckor senare meddelar företaget på sin webbplats att man ansökt om konkurs.

Orsaken till konkursansökan är att företagets evenemang i somras inte gick så bra som man hade räknat med. Företaget stod bland annat bakom festivalen ”Pietarsaari Open Air” som måste ställas in, då evenemangets scen inte uppfyllde säkerhetskraven.

Företaget står bland annat bakom turnén Raskasta joulua med konsert i Vasa och Katri Helenas julkonsert i Vasa.

Enligt ett pressmeddelande från företaget kommer man att informera senare hur de går med de tillställningar som är planerade. RH Entertainment hoppas att en konkursförvaltare snabbt kunde utses för att besluta om höstens och julens konserter. En konkursförvaltare kunde avgöra om det är ekonomiskt mer lönsamt att hålla konserterna eller att ställa in och återbetala alla pengar för köpta biljetter.