Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Man i Karis döms för misshandel – slog kamrat som avled senare under samma kväll

Polisens avspärrningsband
Bildtext I april 2020 hittade polisen en död man i en bostad i Karis, men trots att offret utsatts för misshandel döms gärningsmannen inte för dödsvållande.
Bild: Yle/ Fredrika Sundén

En man i 30-årsåldern döms till 60 dagars fängelse för misshandel efter att ha slagit sin kamrat som dog senare samma kväll.

I april 2020 hittade polisen en död man född på 1990-talet i en privatbostad i Karis. Mannen hade skador som tydde på misshandel och polisen inledde en förundersökning gällande brott mot liv.

Polisen kunde också gripa en misstänkt gärningsman som senare skulle åtalas för bland annat grovt vållande till annans död.

Polis i uniform.

Misstänkt brott mot liv i Karis - ung man hittades död

En man född på 1990-talet hittades död i en bostad.

Gärningsmannen har erkänt att han slog sin kamrat upprepade gånger. Tingsrätten i Västra Nyland anser ändå att mannen inte kan dömas för vare sig grovt dödsvållande, dödsvållande eller grov misshandel eftersom den avlidna mannen var så berusad att man inte kan utesluta att han skadade sig och senare avled på grund av berusningstillstånd i kombination med alkoholförgiftning.

Istället döms gärningsmannen till 60 dagars fängelse för misshandel. Eftersom mannen suttit häktad i nästan två månader under våren 2020 så anser domstolen att han redan avtjänat sitt straff.