Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

16-årige Lojobon Tuukka Taponen vald till Ferraris juniorakademi

Kartingin maailmanmestari Tuukka Taponen sai palkinnon FIA:n gaalassa 16.12.2021.
Bildtext Tuukka Taponen var med på Ferraris läger redan förra året, men blev ännu inte då uttagen till stallets juniorprogram
Bild: All Over Press

Finlands största formellöfte Tuukka Taponen har valts till Ferraris juniorakademi FDA.

16-årige Taponen var ett av sex förarlöften som testades under ett träningsläger i Maranello i oktober. Stallet berättade på tisdag att Taponen varit bäst av förarna under lägret.

I carting har Taponen tagit VM-medalj tre år i rad, och därmed väckt stort intresse i det klassiska formel 1-stallet Ferrari.

Nästa år kör Taponen i formel 4-serien. Platsen i Ferraris juniorakademi ger honom bättre möjligheter att bygga upp en karriär som på sikt kan ge honom en formel 1-plats.

Taponen var med på Ferraris läger redan förra året, men blev ännu inte då uttagen till stallets juniorprogram. Enligt chefen för Ferraris juniorprogram, Marco Matassa har Taponen utvecklats mycket.

– Jag är verkligen glad att välkomna Tuukka till Ferrari Driver Academy. Vi tittade noga på honom redan förra året och kände att han hade potential. Han har mognat mycket på ett år. Förutom snabbhet har han även andra viktiga egenskaper, som förmågan att kommunicera med ingenjörer, ge korrekt feedback och även få feedback, berömmer Matassa.

Diskussion om artikeln