Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Vilken är den bästa boken du har läst i år? Berätta och bidra till i årets Julbokvaka

Uppdaterad 16.12.2022 09:11.
Två kvinnor som sitter framför ett julbord av böcker.
Bildtext Julbokvakan leds i år av Charlotte Winberg och Julie Ebbe.
Bild: Björn Karlsson / Yle

Lika säkert som att julen kommer varje år kommer också Svenska Yles traditionsenliga Julbokvaka. Därför vill vi nu veta vilka böcker som har gjort ett intryck på dig under året.

Boksidorna har fladdrat i snabb takt på Svenska Yles kulturredaktion för att vi ska hinna beta genom så många böcker som möjligt inför årets Julbokvaka. Men, vi vill också veta vad du har läst i år och vilken bokupplevelse som enligt dig har varit den bästa.

Har du snöat in på poesi? Eller har du nyligen upptäckt årets Nobelpristagare Annie Ernaux? Det kan också vara en spännande deckare, en utlämnande självbiografi, en tung fackbok eller en lekfull bilderbok. Vilket språk boken har skrivits på har ingen skillnad, huvudsaken är att den har utkommit i år.

Berätta i formuläret vilken som är årets bästa bokupplevelse enligt dig och gör det senast den 14 december innan klockan 12.

Formuläret har stängts.

Vi kommer att presentera ett urval av publikens favoritböcker under Julbokvakan i Yle Vega 14.12 klockan 17.30-21.00.

I årets Julbokvaka deltar Anne Hietanen, Jenna Emtö, Kia Svaetichin, Lasse Garoff och Sebastian Bergholm tillsammans med programledarna Charlotte Winberg och Julie Ebbe.