Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nattens NHL bjöd på vackra räddningar – Buffalo fortsätter att förlora

Uppdaterad 17.11.2022 10:11.
Vackra räddningar i NHL - Spela upp på Arenan

Buffalo fortsätter att gå trögt. I nattens match mot Ottawa åkte de på den sjunde raka förlusten. I Chicago bjöd Jordan Binnington på en grym parad medan Cal Petersen tillsammans med Viktor Arvidson räddade Connor McDavids försök i Edmonton.

Nattens NHL matcher var inte någon höjdare ur blåvit synvinkel. Fyra finländare spelade men ingen samlade till sig något poäng. I stället var det målvakterna som fick publiken att höja på ögonbrynen.

St. Louis Blues målvakt Jordan Binnington gjorde en otrolig parad då han räddade Chicagos Taylor Raddysh försök. Räddningen höll matchen i ett 0–0-läge. Knappa tio minuter senare gjorde St. Louis 1–0 och vann till slut matchen med 5–2.

Niko Mikkola gjorde en stark match och hade hela +3 i plusminus-statistiken. Under Mikkolas 21 minuter långa tid på isen hade han fyra skott på mål men några poäng blev det inte. Därmed fortsätter han på en poäng under de 14 matcher han spelat.

Los Angeles vann i Edmonton

En nästan lika fin räddning som Binnington bjöd på fick publiken i Edmonton också uppleva. Connor McDavid rann igenom men fick se sitt försök räddat av Los Angeles Kings målvakt Cal Petersen i samarbete med den snabbt neråt rusande Viktor Arvidsson.

Räddningssamarbetet behöll Kings i 1–0-ledning. Los Angeles Kings vann över Edmonton Oilers med segersiffrorna 3–1.

Varken Rasmus Kupari eller Jesse Puljujärvi spelade till sig några poäng. Rasmus Kupari hade ett skott på mål, blockerade ett skott och tacklade en gång under tretton minuter på isen. Jesse Puljujärvi hade också ett skott på mål och fyra tacklingar.

Buffalo i dvala

Ottawa Senators fick besök av Buffalo Sabres och vann 4–1. Ottawa tog i taktpinnen direkt och gick upp i en 1–0-ledning halvvägs in i den första perioden. Tage Thompson kvitterade matchen i den andra perioden men inte långt senare förde Brady Tkachuk upp Senators i ledning igen. Efter det kom Buffalo inte in i matchen mer.

För Buffalo är det sjunde förlusten i rad. Under förlustperioden har Buffalo sjunkit till tredje sist i sin konferens.

Henri Jokiharju spelade 20 minuter och hade två skott på mål.

Resultat:

Ottawa Senators–Buffalo Sabres 4–1
BUF: Jokiharju 0+0, +-0, 19.55

Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 2–5
STL: Mikkola 0+0, +3, 21.06

Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 1–3
EDM: Puljujärvi 0+0, -1, 13.24
LAK: Kupari 0+0, +-0, 13.14

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln