Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Postiljon utsatt för allvarligt våld i Myrbacka i Vanda natten till torsdagen

En postutdelare utsattes för allvarligt våld under natten till torsdagen, meddelar Polisinrättningen i Östra Nyland. Polisen larmades klockan halv fyra på morgonnatten den 17 november.

”Postiljonen fick väldigt allvarliga skador av våldet. Polisen har gripit en person och kommer att förslå att hen häktas”, säger kriminalkommissarie Tero Tyynelä i polisens pressmeddelande.

Polisen ber allmänheten att ta kontakt om de har iakttagelser från Myrbacka eller Gruvsta under den tidpunkten, särskilt är polisen intresserad av observationer från Myrbackavägen.

Relaterat

Dansande par i kostymer och klänningar.

Stora självständighetsfester för barn i Esbo och Vanda: ”Det här är nog någonting man får uppleva bara en gång i livet”

På tisdag firar vi Finlands 105:e självständighetsdag. I Esbo och Vanda tjuvstartade man firandet redan i torsdags, när tusentals fjärde till sjätteklassare samlades till dans.

Vandaborna tyckte till om spårvägens västra ände – kritiserade rutten

Vandabornas åsikter har hörts gällande stadens utkast för hur gatorna i anslutning till spårvägarna i områdena Aviapolis och Dickursby ska utvecklas.

Främst har de som svarat på enkäten haft åsikter om var övergångsställena ska placeras och hur goda cykelvägarnas förbindelser är, samt hur säkra cykelvägarna är.

Också spårvägens rutt kritiserades, i synnerhet kopplat till säkerhet och naturskydd.

Vanda säger sig ta åsikterna i beaktande så väl det går. Det slutliga förslaget presenteras mellan den 30 november och den 13 december.

Källa: Vanda stad (på finska)

Minnesljus i Myrbacka vid platsen där postutdelaren dödades.

Polisen har släppt den person som häktades i anslutning till mordet på en brevbärare i Vanda

Polisen vill ha fler tips och observationer kring fallet.