Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tänker Verstappen stå fast vid sina ord? Kvalettan i Abu Dhabi har stallkamraten med sig i första startled: ”Vi vill vinna loppet och att Sergio ska sluta tvåa i förar-VM”

Uppdaterad 19.11.2022 17:30.
Max Verstappen och Sergio Perez.
Bild: XPB Images

Red Bull har det bästa utgångsläget inför säsongens sista race. Max Verstappen knep pole position före stallkamraten Sergio Perez. Jag är glad över att våra bilar står i första startled, säger Verstappen efter kvalet.

Max Verstappen orsakade en storm i Red Bull för en vecka sedan då han ignorerade en stallorder och vägrade att släppa Sergio Perez förbi sig på det sista varvet i Brasilien.

Verstappen sade ändå i intervjuer efter loppet att han skulle hjälpa Perez om han behövde det i säsongens sista race. Nu återstår det att se om Verstappen står fast vid sina ord i Abu Dhabi.

Red Bull-förarna var snabbast i säsongen sista kval. I andra startled står Ferrariduon Charles Leclerc och Carlos Sainz.

– Jag är glad över att båda våra bilar står i första startled. Vi vill vinna loppet och att Sergio ska sluta tvåa i förar-VM. Det här ett bra utgångsläge, säger Verstappen efter kvalet.

Verstappen var två tiondelar snabbare än Perez i kvalet.

– Det är bra att starta tvåa, vi jobbade bra tillsammans på sista varvet. Jag hoppas att vi kan göra en strong tävling i morgon, det kommer säkert att bli intressant, säger Perez.

Leclerc hoppas på bra fajt

Perez står på samma poäng som Charles Leclerc inför den sista tävlingen. I kvalet var Leclerc några tusendelar långsammare än Perez. Monegasken var ändå relativt nöjd.

– Red Bull var snabbare. Vi har ändå en bra startposition och det kommer att bli en bra fajt mot Sergio. Jag hoppas att jag kan jobba tillsammans med min stallkamrat i morgon och ta andraplatsen, säger Leclerc.

Valtteri Bottas fick inte till det alls i kvalet. Han slogs ut i Q1 och hade bara Williams-bilarna bakom sig.

Finländaren var bland de sista förarna på banan i det sista försöket, och med många bilar framför gick allt snett för Bottas.

– Däcken fungerade inte början av varvet, jag fick ingen temperatur i dem på grund av kön, sa Bottas i stallets radio efter Q1.

Bottas startar från ruta 18 i morgon.

– Jag tror att vi kommer att ha bra fart i tävlingen. Det blir inte lätt men alla möjligheter finns och loppet är långt, säger han till Viaplay.

Resultat:

1. Max Verstappen, Red Bull 1.23.824
2. Sergio Perez, Red Bull +0,228
3. Charles Leclerc, Ferrari +0,268
4. Carlos Sainz, Ferrari +0,418
5. Lewis Hamilton, Mercedes +0,684
6. George Russel, Mercedes +0,687
7. Lando Norris, McLaren +0,954
8. Esteban Ocon, Alpine +1,006
9. Sebastian Vettel, Aston Martin +1,137
10. Daniel Ricciardo, McLaren +1,221
11. Fernando Alonso Alpine
12. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri
13. Mick Schumacher, Haas
14. Lance Stroll, Aston Martin
15. Guanyu Zhou, Alfa Romeo
16. Kevin Magnussen, Haas
17. Pierre Gasly, Alpha Tauri
18. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
19. Alexander Albon, Williams
20. Nicholas Latifi, Williams

Diskussion om artikeln