Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

”Historisk snöstorm” drabbade de västra delarna av delstaten New York – nästan två meter snö på ett dygn

Snöoväder i delstaten New York i USA - Spela upp på Arenan

Ett snöoväder har orsakat stora trafikproblem och kostat två människor livet i de västra delarna av delstaten New York. Båda dödsfallen uppges ha inträffat i samband med snöskottning.

De västra delarna av den amerikanska delstaten New York drabbades under veckoslutet av ett omfattande snöoväder. Staden Buffalo fick ställvis närmare två meter snö på ett dygn. Vägar har stängts av och flyg har blivit inställda på grund av snöovädret.

Nyhetskanalerna CNN och ABC talar om en ”historisk snöstorm” när de beskriver läget. The Washington Post skriver att snöstormen troligen är den svåraste som regionen drabbats av på nästan tio år.

Enligt New Yorks delstatsguvernör Kathy Hochul har 280 personer behövt räddas från snöstormen, skriver Washington Post.

Två människor miste livet i samband med snöskottning

Under lördagen rådde reseförbud i hela Buffalo, men på söndagsmorgonen lokal tid – söndag eftermiddag finsk tid – hävdes reseförbudet i stadens norra del.

Två invånare i Erie County, där Buffalo ligger, uppgavs ha mist livet på grund av hjärtproblem i samband med snöskottning.

”Vi framför vårt djupaste deltagande och påminner alla om att den här snön är tung och farlig”, konstaterar Erie Countys ledare Mark Poloncarz på Twitter.

Det var frågan om ytterst fuktig och tung snö i snöovädret som svepte in över land från sjön Erie.

Efter New York City är Buffalo den största staden i delstaten New York med sina knappa 280 000 invånare, men med närliggande kommuner har Buffaloregionen en befolkning på cirka en miljon.