Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oslagbara Red Bull, Mercedes som gick bort sig och pluspoäng för Bottas – experten ger betyg på säsongen och blickar mot 2023: ”Vi ska vara mycket förväntansfulla”

Formel 1-bilar kör på rad.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Nya reglementet lyckades och Valtteri Bottas kan vara nöjd med sin säsong. Det anser Fredrik af Petersens som även pekar ut George Russell som en positiv överraskning. ”Han är kanske den bästa representanten för den nya generationen”, säger experten.

Formel 1-säsongen 2022 är nu ett avslutat kapitel – en säsong som dominerades av Red Bull. Max Verstappen vann förar-VM och i konstruktörsmästerskapet var stallet överlägset.

Men det blev ingen dubbel för stallet i förar-VM. Sergio Perez tvingades ge sig mot Charles Leclerc. Allt avgjordes i Abu Dhabi där Perez inte lyckades passera Leclerc och Ferarriföraren knep andraplatsen i mästerskapet.

– Inför sista loppet var det jämnt men Leclerc var tvåa i tabellen tack vare fler segrar. Det är svårt att säga om rätt förare var bättre men Sergio gjorde ett misstag och det kostade honom andraplatsen.

– Rent resultatmässigt var det den bäste som blev vice världsmästare, säger Yle Sportens expert Fredrik af Petersens.

Kunde Max Verstappen ha gjort något i täten för att hjälpa Perez på slutet?

– Teoretiskt sett ja, men det finns alltid en risk att något händer. Det kan vara så att Max bromsar för sent i en kurva eller Leclerc ser en chans att verkligen köra om. Faran var lite för stor för att Max skulle slå av farten, säger han.

Charles Leclerc sprutar champagne.
Bildtext Charles Leclerc slutade tvåa i förarmästerskapet.
Bild: XPB Images

Nya reglementet positivt för sporten

Till den här säsongen trädde ett nytt reglemente i kraft. Förhoppningen var att det skulle bjudas på bättre racing och fler omkörningar.

– Som helhet tycker jag att det var en bra säsong. Det var helt klart att det skulle bli några team i toppen som vanligt. Red Bull var oslagbara, Mercedes gjorde ett fel då de byggde bilen och Ferrari hänge heller inte med.

– I mittfältet var det betydligt bättre än på många år. Mellan femte och tionde plats var det en ständig kamp i alla lopp och där har de nya reglerna gjort att det blivit mer spännande och intressant.

Är det något i nya reglerna som gjort säsongen sämre än förväntat?

– Nej, det tycker jag inte. Snarare var det så att det som var negativt var att flera team blev överraskade att bilarna hoppade så mycket, det gjorde både Ferrari och Mercedes medan Red Bull lyckades undvika det.

– Hade Mercedes haft en ordentlig bil från början så hade det blivit en lika hård kamp som förra säsongen. Lewis Hamilton och George Russell var helt chanslösa mot Verstappen i början av säsongen.

Även om af Petersens nämner Mercedes som en negativ överraskning den här säsongen så finns det också positiva tongångar kring stallet.

– Russell överraskade mer än vad många räknade med. Han var totalt överlägsen gentemot Hamilton, kanske för att han var van att köra en sämre bil från tiden i Williams. Lewis hade svårt att vänja sig med bilen. Russell är också kanske den bästa representanten för den nya generationen som är på väg in.

Lewis Hamilton kör.
Bildtext Mercedes hade en tung start på säsongen.
Bild: XPB Images

Bottas får pluspoäng

Valtteri Bottas tog ett steg neråt i fältet efter åren i Mercedes. I Alfa Romeo blev som bäst en femte plats på Imola och i förar-VM slutade han på tionde plats.

– Det var en bättre säsong än förväntat. Perfekt på start men sen gick det neråt, det beror på att man inte hade pengar för att göra snabba uppdateringar. Stallet kunde till slut försvara sjätteplatsen i konstruktörsmästerskapet och det betyder en rejäl påfyllning i kassan för nästa år.

Alfa Romeo kan se positivt på nästa säsong?

– Jag tror det. De får en större budget tack vare sjätteplatsen i konstruktörsmästerskapet och så får man mer tid i vindtunneln än man haft tidigare. Den här placeringen ska de kunna försvara nästa säsong och kanske köra om en femte plats men allt beror på hur den nya bilen blir.

Flera förare lämnar

Säsongsavslutningen i Abu Dhabi betydde också att fyra av årets förare lämnar sporten. Daniel Ricciardo, Mick Schumacher och Nicholas Latifi fick inga nya kontrakt medan Sebastian Vettel avslutar karriären.

– Daniel kommer jag att sakna nästa år. Hans omkörningar har många gånger varit briljanta, tuffa men schysta. Tyvärr har det gått snett för honom av någon anledning det här året.

– Latifi var inte tillräckligt bra för formel 1, Schumacher något bättre men han bör nog stå på tillväxt några år. Det talas om att han blir test- och reservförare hos Mercedes men inget är klart. Det är inte lätt att heta Schumacher då pappan är sjufaldig världsmästare, säger af Petersens.

Daniel Ricciardo.
Bildtext Daniel Ricciardo kommer inte att tävla i formel 1 nästa säsong.
Bild: XPB Images

Hur blir det med Vettel då? Kommer vi att få se honom göra en comeback om några år som Fernando Alonso. Det tror inte Fredrik af Petersens.

– Han har så mycket annat som han vill göra. Sebastian har tre barn som han vill tillbringa tid med. Han kommer nog inte att sitta i en bil men han kanske dyker upp någon gång som expert i tv, men absolut inte som racerförare.

Med den här säsongen i hamn, hur förväntansfulla ska vi vara på 2023?

– Jag tror att vi ska vara mycket förväntansfulla. Mercedes hittade felet med bilen och det kommer man inte att göra om. Ferrari har lärt sig av sina fel, framför allt gällande taktiken.

– Jag tror det kommer bli spännande 2023. Mercedes är tillbaka, Ferrari är med där uppe och så kanske något annat team som McLaren kan kämpa om de fyra–fem första placeringarna, säger af Petersens.

Diskussion om artikeln