Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Enhällig styrelse godkände välfärdsområdets budgetförslag: ”Nu gäller det att kavla upp ärmarna”

Sjukvårdare i skyddsutrustning
Bildtext Nästan samtliga välfärdsområden gör underskott nästa år och de flesta lider också av personalbrist i olika utsträckning.
Bild: Esa Huuhko / Yle

Styrelsen för Österbottens välfärdsområde har godkänt budgetförslaget för 2023. Ordförande Anne Salovaara-Kero (SFP) hyser ännu vissa förhoppningar om mer statliga pengar.

Salovaara-Kero uppger strax efter mötet att styrelsen enhälligt godkände budgetförslaget, som fördelar de 741 miljoner som staten beviljat Österbottens välfärdsområde för nästa år.

Det här är knappt 30 miljoner euro mindre än vad verksamheten defacto kostar och samtidigt är det första gången som kommunerna inte längre kan skjuta till pengar då det behövs.

– Alla vet att kostymen är ganska liten, men det är ett nationellt problem och inte bara vårt. Så nu gäller det att kavla upp ärmarna, säger Salovaara-Kero.

För att komma fram till hur man ska kunna spara de pengar som behöver sparas startar man upp åtta olika arbetsgrupper, eller framtids- och anpassningsgrupper som de kallas.

Anne Salovaara-Kero.
Bildtext Anne Salovaara-Kero (SFP) fungerar som ordförande i välfärdsområdesstyrelsen.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Redan nästa vår ska grupperna komma med lösningsförslag. Salovaara-Kero betonar att de förtroendevalda tar arbetet på ytterst stort allvar. Man behöver arbeta smartare snarare än spara fel.

Samtidigt lyfter Salovaara-Kero fram att man i många välfärdsområden nu tyngs av samma problem som Österbotten. Höstens löneuppgörelse inom vårdbranschen kostar områdena åtskilliga miljoner och det handlar om pengar som den statliga finansieringen inte beaktat då den slogs fast.

Personalen är väl värd sin löneförhöjning anser hon, men samtidigt står det nu klart att så gott som samtliga välfärdsområden kommer att göra underskott och står inför stora sparåtgärder.

– Det är absolut ingenting vi kan räkna med, men nog finns det förstås en förhoppning om att man från statens sida ändå skulle kunna se över den här finansieringen.

Öronmärker 2,5 miljoner euro för rekryteringen av anställda

Samtidigt finns i budgeten medel som är öronmärkta för att kunna åtgärda ett av de stora problemen i Österbottens välfärdsområde: Bristen på personal.

Det handlar både om att behålla de nuvarande anställda och om att lyckas rekrytera ny personal.

2,7 miljoner euro stasas på personalens välmående. Utöver det har man reserverat 2,5 miljoner euro för rekrytering, och särskilt till de områden där personaldimensioneringen kommer att förändras på grund av politiska beslut.

Anne Salovaara-Kero vill även lyfta fram att budgetförslaget är utformat för att möta något av de skriande behov som finns på området psykosocial service.

– Satsningar på barn, unga, familjer och psykisk hälsa genomsyrar vår strategi och kommer också att synas i vår budget. Långt över miljonen sätts på utveckling inom det psykosociala området nästa år. Så även om vi har det tajt så jobbar vi faktiskt med att hitta de här lösningarna för att kunna svänga skutan här, säger Salovaara-Kero.

Budgetförslaget går nu vidare till välfärdsområdesfullmäktige som behandlar det på sitt möte nästa vecka.

Diskussion om artikeln