Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen yrkar på att två unga häktas för lördagens våldsdåd i Åbo – hämndlystnad ska ha legat bakom knivhuggningen

En polisbil står parkerad på en stenlagd innergård vid ett hus med glasväggar. Ovanför ingången finns texten Turun oikeustalo Åbo rättscenter.
Bildtext Polisen kommer att yrka på att tingsrätten häktar två 17-åriga unga män som misstänks åtminstone för dråpförsök i samband med våldsdådet i Åbo i lördags. Arkivbild.
Bild: Linus Hoffman / Yle

Polisen har för tillfället tre misstänkta i utredningen kring lördagskvällens våldsdåd i området Fyrstranden i Åbo. Enligt polisen var motivet en vilja att hämnas – men våldet riktades mot fel personer.

En vilja att hämnas låg bakom våldsdådet i området Fyrstranden i Åbo i lördags, uppger Polisinrättningen i Sydvästra Finland. Enligt polisen ville de misstänkta gärningsmännen använda våld som hämnd för tidigare händelser, men våldet riktades mot fel personer.

Tre ungdomar misshandlades vid Fyrstranden på lördagskvällen. Två av dem knivhöggs medan den tredje misshandlades genom slag och sparkar. Ett av offren som knivhöggs fick livshotande skador och på måndagskvällen vårdades hen fortfarande på sjukhus.

Enligt polisen började händelseförloppet när ett sällskap på cirka tio personer hoppade av en buss vid Fyrstranden och attackerade unga som befann sig på platsen.

I detta skede misstänker polisen totalt tre minderåriga personer för brott. Polisen har gripit två 17-åriga unga män och kommer att yrka på att de häktas. 17-åringarna misstänks åtminstone för dråpförsök. Polisen utreder fallet också som misstänkt grov misshandel.

De misstänkta har en brottslig bakgrund och har enligt polisen gjort sig skyldiga till våldsbrott också tidigare.

Totalt befann sig ett tjugotal ungdomar vid Fyrstranden när våldsdådet ägde rum, och polisen beskriver situationen som kaosartad. En del av ungdomarna var berusade, uppger polisen.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland fortsätter utreda händelseförloppet och ber allmänheten om tips om händelserna. Tips kan skickas till polisen per telefon på numret 050 411 7655 eller per e-post till adressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Diskussion om artikeln