Hoppa till huvudinnehåll

Slottsbalen

Fira självständigheten med den godaste maten – här är Strömsös bästa recepttips

Bildcollage som består av fyra bilder: Två av drycker i dricksglas, en bild av tapas och en av chokladtryffel.
Bildtext Här hittar du recept på såväl mumsiga tapas och snacks som härliga alkoholfria drycker.
Bild: Yle / Strömsö

Letar du efter snacks att mumsa på medan du tittar på slottsbalen? Eller kanske du vill bjuda in till en tapaskväll på självständighetsdagen? Strömsö tipsar om goda rätter för att fira Finland.

I den här artikeln samlar vi recept som du kan ha nytta av inför självständighetsfirandet! Här hittar du tips på både snacks, småplock och drycker.

Snacks

En snacks hör många tv-kvällar till! Strömsö bjuder bland annat på flera recept med nötter, bland annat klassikern rökta mandlar och den mer äventyrliga varianten sockerstekta hasselnötter.

Popcorn är också lätt att göra och de kan piffas upp på olika sätt med hjälp av kryddblandningar. För den sötsugna rekommenderar Strömsö olika tryfflar. Testa dig fram och se vad du gillar via länkarna nedan.

filmkvällssnacks

Filmkvällssnacks – här är tre godingar för en mysig kväll i soffan

Allting blir godare när man gör det själv från grunden.

Smått och gott

Plockmat och tapas är ett vinnande koncept på många fester eller hemmakvällar då man vill känna sig mer festlig. Strömsö har samlat en rad olika recept på många godheter.

I länkarna nedan hittar du recept på bland annat sherrytapas, getostbollar, rostbiffssnurror och rödkållssallar. Eller varför inte köra på varm korv, men piffa upp dem lite? Ett sådant recept hittar du också här nedan.

Portioner med buffémat och rosevin på ett bord.

Bjud på plockmat och rosévin på festen

Fyra recept på rosa rätter till rosén.

Drycker

På slottsbalen har alkoholfritt blivit allt vanligare och en större hit.

Strömsö har samlat en hel rad olika recept på smarriga alkoholfria drycker, så kallade mocktails. Via länkarna nedan hittar du mocktailrecept på allt från pepparrotssnaps och mojito till läskedryck och te.