Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Piggt Tunisien bjöd Danmark på tufft motstånd – Andreas Cornelius nick i stolpen en stor snackis

Uppdaterad 22.11.2022 17:38.
Danmark träffar stolpen mot Tunisien - Spela upp på Arenan

Danmark fick ingen optimal start på sitt fotbolls-VM. Tunisien bjöd på bra motstånd i matchen som slutade 0–0. I andra halvlek hade Danmark en boll i stolpen och på slutet gick en VAR-granskning mot rödtröjorna.

Förhandstipset är att Frankrike och Danmark ska gå vidare från D-gruppen som på tisdagseftermiddagen inleddes med matchen Danmark–Tunisien.

Danmark fick inte den VM-inledning som laget hoppats på. I första halvlek var kontringsstarka Tunisien piggt och skapade de farligaste chanserna. Kasper Schmeichel i det danska målet såg ändå till att matchen stod 0–0 i halvtid.

Offside då Danmark satte bollen i mål - Spela upp på Arenan

I början av andra halvlek sköt Danmarks Andreas Skov Olsen bollen i mål, men Mikkel Damsgaard hade strax före det stått i klar offside.

Danmarks farligaste chans kom då 70 minuter hade spelats. Inhopparen Andreas Cornelius nickade i stolpen från nära håll, och många var förvånade över hur han kunde missa målet.

På stopptid trodde många att Danmark skulle få möjlighet att avgöra matchen, då domaren signalerade för VAR-granskning. Reprisbilderna tydde på att bollen träffat en tunisisk spelares hand i straffområdet, men domaren valde att fria efter att ha kollat på videobilderna.

Danmark hoppades på straff, Tunisien fick frispark. - Spela upp på Arenan

Ingen dansk straff, och därmed slutade matchen 0–0.

Gruppens andra match spelas klockan 21.00 då Frankrike och Australien drabbar samman. I den andra gruppspelsomgången på lördag står matcherna Frankrike–Danmark och Tunisien–Australien på programmet.

Resultat

Danmark–Tunisien 0–0

Diskussion om artikeln