Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polen fick tveksam straff efter VAR-granskning – Mexikos målvakt hade inga problem att rädda Robert Lewandowski tama försök

Robert Lewandowski tar sig för huvudet.
Bildtext Robert Lewandowski har öst in mål i sina klubblag. I VM-sammanhang är saldot noll mål på fyra matcher.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

I fotbolls-VM blev matchen mellan Mexiko och Polen ingen klassiker. Med undantag av en sumpad polsk straff var de farliga chanserna få och lagen fick en poäng var.

Då Mexiko och Polen drabbade samman i sin första VM-match var insatserna skyhöga. På förhand spekulerades lagen nämligen sinsemellan göra upp om en av åttondelsplatserna i C-gruppen.

Saudiarabien rörde direkt om i grytan genom att besegra gruppfavoriten Argentina med 2–1, vilket plötsligt förvandlade gruppen till ett riktigt getingbo.

Polen får straff efter VAR-granskning - Spela upp på Arenan

Drabbningens mest dramatiska sekvens sågs då matchen blivit 55 minuter gammal. Mexikanen Hector Moreno och polacken Robert Lewandowski kämpade om bollen i straffområdet och båda spelarna föll. Situationen VAR-granskades och efter videokollen pekade domaren på straffpunkten.

Lewandowskis straff var inte bra slagen, och den 37-årige veteranmålvakten Guillermo Ochoa som gick åt rätt håll hade inga som helst problem att rädda bollen.

Guillermo Ochoa räddar Robert Lewandowskis straff - Spela upp på Arenan

Spelmässigt var Mexiko snäppet vassare än Polen, men båda lagen hade svårt att vaska fram farliga målchanser och matchen slutade 0–0.

Ställningen i C-gruppen efter en omgång
LagPoäng
1. Saudiarabien3
2. Mexiko1
2. Polen1
4. Argentina0

Gruppen fortsätter på lördag med matcherna Polen–Saudiarabien och Argentina–Mexiko. I gruppspelsavslutningen om en vecka spelas matcherna Polen–Argentina och Saudiarabien–Mexiko.

Resultat

Mexiko–Polen 0–0

Diskussion om artikeln