Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United omgående

Uppdaterad 22.11.2022 20:50.
Cristiano Ronaldo deltar i en presskonferens.
Bildtext Cristiano Ronaldo ingår i Portugals i VM-trupp.
Bild: EPA-EFE/JOSE SENA/All Over Press

Mitt under fotbolls-VM meddelar Premier League-klubben Manchester United att Cristiano Ronaldo har gjort sitt i klubben. Kontraktet har rivits och portugisen kan nu inleda jakten på en ny arbetsgivare.

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har gjort sin sista match för Manchester United. Klubben meddelar att parterna har kommit överens om att riva kontraktet med omedelbar verkan. Sju månader återstod av portugisens kontrakt som enligt BBC var värt cirka 500 000 euro i veckan.

Cristiano Ronaldo befinner sig för tillfället i Qatar där Portugals premiärmatch mot Ghana står på programmet på torsdag.

Inför VM sågade Ronaldo Manchester United vid fotknölarna i en kontroversiell intervju med Piers Morgan. Även den nya tränaren Erik ten Hag fick sin beskärda del.

– Jag har ingen respekt för honom, eftersom han inte respekterar mig. Om du inte respekterar mig så kommer jag inte att visa någon respekt för dig, sa Ronaldo.

Cristiano Ronaldo lämnar planen.
Bildtext Cristiano Ronaldo vägrade bli inbytt mot Tottenham och lämnade bänken medan matchen fortfarande pågick. I matchen därpå var han inte med i truppen.
Bild: Matt West/Shutterstock/All Over Press

Höstsäsongen har kantats av olika problem och Ronaldo har ofta varit bänkad. I en match mot Tottenham vägrade han bli inbytt, vilket skapade stora rubriker. Den här säsongen blev det i Premier League fyra starter, sex inhopp och ett ligamål.

I augusti 2021 flyttade portugisen från Juventus till Manchester United. Han spelade även för Premier League-klubben 2003–2009 då han utvecklades till en spelare i världsklass.

Då transferfönstret öppnar i januari är det fritt fram för portugisen att skriva på för en ny klubb.