Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iivo Niskanen smittad av corona – missar världscuppremiären i Ruka

Uppdaterad 23.11.2022 14:06.
Iivo Niskanen med tre OS-medaljer
Bildtext OS-vinnaren smittad av corona
Bild: Mauri Ratilainen / AOP

Finska landslaget i längdskidor åker på ett stort bakslag då Iivo Niskanen meddelar att han insjuknat i corona. Niskanen var en av de största blåvita hoppen inför tävlingarna på hemmaplan.

Ett av de största blåvita hoppen inför veckoslutets världscuptävlingar i längskidåkning uteblir då Iivo Niskanen har smittats av corona och inte kan ställa upp i Ruka.

– Världscupen i Ruka är förbi för min del, meddelar Iivo Niskanen på Instagram.

OS-vinnaren skulle ha tävlat i lördagens och söndagens normaldistanstävlingar. Tidigare år har tävlingarna i Ruka varit mycket lyckade för Niskanen. I tävlingen 15 kilometer klassiskt har Niskanen vunnit hela fyra gånger.

Niskanen säger sig ha varit försiktig och undvikit att ta onödiga risker så att han inte skulle bli sjuk och missa tävlingarna, men förgäves.

– Länge lyckades jag hålla mig från att smittas av covid, men nu fick jag det. Det hjälpte inte hur jag än försökte sköta allting, fortsätter Niskanen som avslutar inlägget med en besviken emoji.

I år har herrarnas 15 kilometer i Ruka förkortats till endast 10 kilometer.

Även Ville Ahonen missar helgens världscuppremiär på grund av sjukdom. Ahonen skulle ha tävlat i så väl sprinten som normaldistans.

– Det känns dåligt. Jag hade väntat ganska länge på världscuppremiären, säger Ahonen till Yle Urheilu.

Ahonen var redan på plats i Ruka då sjukdomen slog till. Istället för att tävla åker han nu hem till Esbo.

– Nu gäller det att tillfriskna här hemma och sedan återgå till träning. Jag vet inte när jag kommer att tävla igen, säger han.