Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kroatien och Marocko bjöd på sömnpiller under lunchmatchen – Yles expert: ”Förvånad över lagens aktsamhet”

Uppdaterad 23.11.2022 15:32.
Mållöst mellan Kroatien och Marocko - Spela upp på Arenan

Matchen mellan Kroatien och Marocko glömmer man helst snabbt. Chanserna uteblev och lagen delade på poängen då matchen slutade 0–0.

Insatserna i VM-matchen mellan Kroatien och Marocko var skyhöga. Lagen förväntas vara de som gör upp om andra platsen i grupp F där Belgien är favorit och Kanada utmanar.

Matchens viktighet noterades tydligt i lagens brist på vilja att ta defensiva risker. Det blev en kamp där försiktigheten tog över. Räddslan att förlora blev var större än viljan att vinna.

Dejan Lovren.
Bildtext Kroatiens Dejan Lovren dominerar luftrummet.
Bild: IMAGO/Fotoarena/ All Over Press

Yle Sportens fotbollsexpert Minea Lassas var besviken över att lagen inte skapade mer.

– Jag blev förvånad över lagens aktsamhet. Det blev snabbt tydligt att en seger inte skulle komma på bekostnad av ett baklängesmål, säger Minea Lassas efter matchen.

Lassas hade hoppats på ett starkare kroatiskt mittfält och att Marocko utnyttjat lagets duktiga kantspelare i högre grad.

– Luka Modric är fortfarande en av de bästa mittfältarna i hans roll. Jag önskade att Modric tillsammans med Kovacic (Mateo) och Brozovic (Marcelo) hade tagit över mittfältet bättre. Alla tre är spelare i världsklass och har dessutom stora roller i sina klubblag, fortsätter Lassas som ändå tror att trion hinner hitta formen i turneringen.

Luka Modric.
Bildtext Real Madrid-stjärnan Luka Modric och hans Kroatien lyckades inte få hål på Marocko.
Bild: IMAGO/Pressinphoto/ All Over Press

Viktiga poäng på spel framöver

Precis som Lassas konstaterar finns det ännu tid för den kroatiska trion att hitta formen. Det bör dock ske snabbt då endast två matcher återstår av gruppspelet.

Som en följd av det oavgjorda resultatet gäller det nu för både Kroatien och Marocko att vinna mot Kanada och att försöka knipa poäng mot Belgien. Målskillnaden kan komma att bli den avgörande faktorn vilket innebär att lagen också får försöka vinna stort och undvika att förlora stort.

Detta blev turneringens tredje mållösa match efter endast tio spelade matcher. Häpnadsväckande i jämförelse med VM i Ryssland för fyra år sedan då det blev endast en mållös match under hela turneringen.

Diskussion om artikeln