Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tingsrätten häktade två unga för våldsdådet vid Fyrstranden i Åbo

Bild av en skylt vid en tingsrätt.
Bildtext Egentliga Finlands tingsrätt häktade på onsdagen två ungdomar som misstänks för brott mot liv och hälsa i området Fyrstranden i Åbo i lördags. Arkivbild.
Bild: Lucas Ekblad / Yle

Den ena häktade personen misstänks för två fall av dråpförsök medan den andra misstänks för två fall av grov misshandel.

Egentliga Finlands tingsrätt häktade på onsdagen två minderåriga unga som är på sannolika skäl misstänkta för allvarliga brott i samband med våldsdådet i området Fyrstranden i Åbo i lördags. Den ena unga, född 2005, misstänks för två fall av dråpförsök medan den andra, född 2004, misstänks för två fall av grov misshandel.

Det handlar om ett fall där totalt tre ungdomar misshandlades vid Fyrstranden på lördagskvällen. Två av dem knivhöggs medan den tredje misshandlades genom slag och sparkar. Ett av offren som knivhöggs fick livshotande skador.

Enligt polisen började händelseförloppet när ett sällskap på cirka tio personer hoppade av en buss vid Fyrstranden och attackerade unga som befann sig på platsen. Totalt befann sig ett tjugotal ungdomar vid Fyrstranden när våldsdådet ägde rum, enligt polisen.

Polisen uppgav tidigare att hämndlystnad låg bakom våldsdådet. Enligt polisen ville de misstänkta gärningsmännen använda våld som hämnd för tidigare händelser, men våldet riktades mot fel personer.

De häktade ungdomarna har båda en brottslig bakgrund. Enligt polisen har de gjort sig skyldiga till allvarliga brott också tidigare.

Om åtal ska väckas mot de häktade ungdomarna måste det ske senast den 14 februari.