Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

”Man vet aldrig när man själv har uppsägningsdelegationen bakom dörren” – Tehy leds med skräck, säger källor till Yle

Uppdaterad 24.11.2022 14:46.
Dubbelbild med Tehys ordförande Millariikka Rytkönen och intressebevakningsdirektören Else-Mai Kirvesniemi.
Bildtext Ordförande Millariikka Rytkönens och intressebevakningsdirektör Else-Mai Kirvesniemis ledarstil får kritik.
Bild: Mikko Ahmajärvi / Yle, Lotta Laakso / Yle

Experter vid vårdarfacket Tehy säger att stämningen på kontoret blivit så ansträngd att expertarbetet försvårats. Ledningen med ordförande Millarikka Rytkönen i spetsen förnekar att de vet något om dylikt.

Det finns ett allvarligt problem med arbetsklimatet på vårdarfacket Tehys kontor, uppger flera personer som Yle Uutiset har intervjuat.

Yle rapporterade förra veckan att det råder en atmosfär av rädsla i Tehys fullmäktige. Kirsi Lehtimäki som hade avskedats från fackets största fullmäktigegrupp talade i en intervju om hur fullmäktigeledamöter förminskas och hånas.

Tehys ordförande Millariikka Rytkönen sade då – och säger fortfarande – att hon inte känner igen påståendena.

Yle har intervjuat 13 personer som upplevt Tehys arbetskultur inifrån. De vill vara anonyma eftersom de är rädda för eventuella konsekvenser. Yle har också bekantat sig med en del dokument som styrker påståendena.

Alla måste vara av samma åsikt

Yles källor uppger att det finns ett krav på enighet på Tehys kontor, att varje liten avvikande åsikt tolkas som kritik som kan resultera i anmärkning eller varning.

Flera tjänstemän är oroade över att de sakkunnigas arbete görs så omöjligt att det börjar kännas som det bästa alternativet att säga upp sig.

Personer som Yle intervjuat säger samstämmigt att det är fråga om att hela tiden ha ögon på sig, att det letas efter fel, att någon blandar sig i minsta detalj och krav på att alla ska ha precis samma åsikt om allt.

På mötena sitter många anställda tysta, de vill inte yttra sig av rädsla för att hamna i blickfånget. Något utbyte av åsikter som hör till normalt expertarbete sägs inte existera längre.

Detta känns extra tungt och paradoxalt för många anställda eftersom kontoret är fullt med personer som är experter på arbetslagstiftning och som vet precis hur välbefinnandet på en arbetsplats ska vårdas.

En av de intervjuade uttryckte saken så här: ”Man vet aldrig när man själv har uppsägningsdelegationen bakom dörren”.

Rytkönen säger sig vara ledsen över att Tehys inre angelägenheter behandlas offentligt. Hon säger att arbetsvälbefinnandet är bra.

De anställda har delats i två läger

Förutom Millariikka Rytkönens ledarstil upplevs också intressebevakningsdirektören Else-Mai Kirvesniemis sätt att leda som ångestskapande.

Kirvesniemi är också Tehys verksamhetsledare och personalchef.

De intervjuade säger att ordförande Rytkönen har samlat ett ”hov” av lojala personer runt sig.

Rytkönen säger att samtliga problem som uppkommer tas upp till behandling med personalen.

– För oss är inget problem så litet att vi inte skulle ta itu med det tillsammans. Alla arbetsgemenskaper har tidvis problem och så är det förstås hos oss också, säger ordförande Rytkönen.

Det är Tehys styrelse som ansvarar för personalärenden och där är stödet för Rytkönen stadigt. Många beskriver styrelsen som en gummistämpel.

Rytkönen har också stort inflytande i Tehys högsta beslutande organ, fullmäktige, eftersom hon är fullmäktigeledamot.

Det här anses vara problematiskt med tanke på följande ordförandeval: ingen tros våga ställa upp som motkandidat om Rytkönen går ut och säger att hon vill sitta kvar som ordförande.

Varningar och avtal om tystnadsplikt

Tehy har med hjälp av pengar avslutat några bråkiga anställningsförhållanden och skrivit papper på tystnadsplikt för dem som slutat på Tehy.

Personalens förtroendeman Mikko Männikkö kan inte kommentera saken allmänt eftersom varje enskilt fall är unikt. Männikkö säger ändå att arbetsgivaren gett varningar som arbetstagarna inte alltid ansett berättigade.

Under de tre senaste åren har anställningsförhållanden också avslutats i stridiga tecken. Han säger inte hur många fall det är fråga om, men säger att han nog identifierar några av påståendena om ledningen.

Texten är en förkortad översättning av Yles artikel ”Koskaan ei tiedä, milloin irtisanomisdelegaatio on omalla ovella” – Tehyn toimistoa johdetaan pelolla, Ylen lähteet paljastavat av Marjo Pirilä.