Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uruguay närmast segern i viktiga matchen mot Sydkorea – ingen boll gick på mål, men Diego Godin och Federico Valverde träffade stolpen

Sammandrag: Uruguay–Sydkorea 0–0 - Spela upp på Arenan

Viktiga poäng stod på spel då Uruguay och Sydkorea presenterade sig i fotbolls-VM. Uruguay vaskade fram fler chanser, men fick nöja sig med en poäng i matchen som slutade 0–0.

På förhand var Uruguay på många håll rankat tvåa i gruppen och Sydkorea trea, och därmed kunde det ena laget ha kopplat ett järngrepp om en åttondelsplats redan efter den första matchen. Så blev det ändå inte då matchen slutade 0–0. Anmärkningsvärt var att det även blev 0–0 i skott på mål.

Son Heung-Min spelar fotboll med en ansiktsmask.
Bildtext Batman eller Tottenhamstjärnan Son Heung-Min?
Bild: IMAGO/Ulmer/Teamfoto/ All Over Press

Uruguay inledde med välbekanta spelare i det främsta ledet då den 35-årige Luis Suarez (tidigare i bland annat Liverpool och Barcelona) hade sällskap av Liverpools Darwin Nunez på topp. På andra sidan fanns Sydkoreas stora stjärna Son Heung-Min med i startuppställning, trots sin ansiktsskada.

Matchens bästa chanser kom i första halvlek.

Diego Godin nickar i stolpen - Spela upp på Arenan

Uruguay skapade sin farligaste möjlighet i den 43:e minuten då Diego Godin i samband med en hörna hade en nick i innerstolpen. I den 27:e minuten kontrade Uruguay farligt, men Mathias Olivera slog en för hård passning till Nunez och allt rann ut i sanden.

Sydkoreas bästa chans i den första halvleken, och hela matchen, fick Hwang Ui-Jo. Anfallaren fick ostörd ta skott i mitten av straffområdet, men sköt klart över från cirka tio meter.

Ui-Jo Hwang skjuter klart över - Spela upp på Arenan

I den andra halvleken fick en välbekant profil presentera sig i den 64:e minuten då Suarez blev utbytt och 35-årige Edinson Cavani hoppade in.

Cavani kunde inte ställa till med problem för Sydkorea. Däremot var Real Madrid-mittfältaren Federico Valverde nära att bli stor hjälte då han med ett långskott prickade yttersidan av virket i den 89:e minuten.

Federico Valverde träffar stolpen - Spela upp på Arenan

Strax därpå fick Sydkorea ett läge att avgöra efter ett svagt uppspel av Uruguays målvakt Sergio Rochet, men Sons skott gick utanför.

Gruppens två övriga lag är Portugal och Ghana som drabbar samman klockan 18.00 på torsdagskvällen.