Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cristiano Ronaldo fick en lätt straff och Ghana var nära en sen 3–3-kvittering efter bisarr målvaktsblunder – se de två stora snackisarna i matchen Portugal–Ghana

Uppdaterad 24.11.2022 21:19.
Målsammandrag: Portugal–Ghana 3–2 - Spela upp på Arenan

I fotbolls-VM vann Portugal över Ghana med 3–2 och samtliga mål gjordes inom loppet av 25 minuter i andra halvlek. Eftersnacket handlade om två sekvenser.

Den första halvleken var ett riktigt sömnpiller. Portugal imponerade inte, medan Ghana inte hade en enda bollberöring i Portugals straffområde.

Cristiano Ronaldo får straff och tar själv hand om den - Spela upp på Arenan

Det började hända grejer först efter en timmes spel. Portugal tog i den 65:e minuten ledningen efter att Cristiano Ronaldo fallit lätt i straffområdet. Ghanaspelarna ropade på VAR-granskning, men fick ingen sådan. Ronaldo tog själv hand om straffen och satte den bergsäkert.

Många tyckte att straffen var lätt dömd, bland dem den tidigare domaren Mikko Vuorela i MTV:s sändning.

– Det var en så stor orättvisa som det bara kan bli. Hade det varit en annan spelare, till exempel en ghanan i andra ändan, så hade det knappast blivit straff, säger Vuorela.

Efter Portugals ledningsmål tvingades Ghana gå på offensiven och fick utdelning direkt. Målskytt: Andre Ayew, som från nära håll tryckte in 1–1-bollen i mål.

Med tio minuter kvar Portugal gjorde två mål på ett par minuter och gick upp i en 3–1-ledning.

Osman Bukari nära en sen kvittering - Spela upp på Arenan

I den 89:e minuten fick Ghana in ett reduceringsmål av Osman Bukari efter en svag försvarsinsats av Joao Cancelo och i slutsekunderna var Bukari oerhört nära en sensationell kvittering.

Portugals målvakt satte bollen i spel och märkte inte att han hade Bukari bakom sig. Bukari snodde bollen, men snubblade, och kunde inte sätta 3–3-kvitteringen i ett tomt mål.

Portugal vann därmed matchen med 3–2, men utan att imponera.

Grupp H
LagPoäng
1. Portugal3
2. Sydkorea1
3. Uruguay1
4. Ghana0

Grupp H fortsätter på måndag med matcherna Sydkorea–Ghana och Portugal–Uruguay. Om en vecka på fredag avslutas gruppspelet med matcherna Ghana–Uruguay och Sydkorea–Portugal.

Diskussion om artikeln