Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Danmark står inför ödesmatch – förbundskaptenens ord om Mbappés avgörande: ”Ett pissmål”

Kasper Hjulmand bland danska spelare.
Bildtext Kasper Hjulmands Danmark behöver en seger för att ta sig vidare.
Bild: EPA-EFE

Blir det nordisk representation i VM:s slutspelsskede? Efter en poäng i de två första gruppspelsmatcherna är Danmark piskat att vinna mot Australien. Vi är i en mycket pressad situation, erkänner Joachim Andersen.

Danmark var disciplinerat och Frankrike kom inte lätt undan. Men Frankrike har en viss Kylian Mbappé och det var hans två mål som sänkte danskarna i lördagens match.

– Han är speciell jämfört med andra man spelat mot, som är mer aktiva och aggressiva. Mbappé är svår att möta, eftersom han kan falla ut ur matchbilden för att sedan explodera plötsligt, förklarar högerbacken Rasmus Nissen Kristiansen.

Programmet är inte längre tillgängligt

Vid det avgörande 2–1-målet kunde en fri Mbappé styra in bollen med låret. Nissen Kristiansen fick se det hela från första parkett.

– Jag hade koll på honom, men bollen kom perfekt. Jag kände att det hade kunnat bli självmål ifall jag varit aggressivare.

– Jag tänker inte drömma mardrömmar om Mbappé i natt. Men han håller världsklass, det får man erkänna, konstaterar försvarskollegan Joachim Andersen.

Bra och modig insats

Lagets förbundskapten Kasper Hjulmand var irriterad efter slutsignal. Ett kryss hade inte varit så orättvist.

– Det verkade som att båda lagen hade kunna leva med ett oavgjort resultat, och så får de ändå ett pissmål på slutet.

2–1-målet kom på grund av ett inlägg ”som man inte får ge” enligt tränaren.

– Sett till helheten så gör vi en bra och modig insats. Vi mötte ett fantastiskt bra lag.

Frankrike är klart för åttondelsfinal. Danmarks sista motståndare är Australien, som är tvåa med tre poäng. Danmark och Tunisien står på varsin pinne.

På onsdag duger endast en seger med andra ord.

– Vi har satt oss i en mycket pressad situation. Men vi måste kunna slå Australien, som lever på kamp och fajt på planen. De har ett brittiskt sätt att spela, tycker Andersen.

Källor: Ritzau, Ekstra Bladet, TV 2

Diskussion om artikeln