Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Ruka-helgen kulminerar – hattrick för Norges skidkung? Och hur går det för finska herrarna i jaktstarten?

Uppdaterad 27.11.2022 14:20.
20 km fristil, herrar, jaktstart - Spela upp på Arenan

Damernas jaktstart och herrarnas nordisk kombination bjuder på de bästa chanserna till framskjutna placeringar för finländarna under avslutningshelgen. Framför allt Krista Pärmäkoski har slagläge.

Kl. 14.25 Längdskidåkning, herrar 20 km jaktstart

Finland: 12 Perttu Hyvärinen (+0.52), 18 Lauri Lepistö (+1.10), 22 Markus Vuorela (+1.17), 35 Joonas Sarkkinen (+1.29), 36 Niko Anttola (+1.30), 38 Arsi Ruuskanen (+1.33), 40 Remi Lindholm (+1.34), 58 Emil Liekari (+1.49)

Kommentatorer: Chriso Vuojärvi och Matias Strandvall

Favoriter: Hattrick för Norges skidkung?

Johannes Høsflot Klæbo har inlett säsongen fenomenalt. Han avslutade gårdagens klassiska mil förbluffande starkt och har nu ett fantastiskt läge inför jaktstarten. Klæbos försprång till närmast jagande Pål Golberg är till och med 21 sekunder.

Norge tog en trippelseger i går och det blir sannolikt en ny norsk show i dag. Sveriges Calle Halfvarsson startar som fyra och har fem sekunder upp till trean Martin Løwstrøm Nyenget.

Britten Andrew Musgrawe inleder som femma och han är bättre på fristil än klassiskt. Musgrawe har chans att plocka en ny topp fem-placering. Kanske till och med mer än så.

Finländarna: Hård kamp om placeringar

Perttu Hyvärinen gladde med en tolfte plats på den klassiska milen. Hyvärinen får jobba hårt för att behålla den placeringen med tanke på att han jagas av duktiga fristilsåkare som Emil Iversen och Friedrich Moch.

Precis som på damsidan så kastar fyra av de tolv finländska herrarna, som åkte i går, in handduken. Juuso Haarala, Lauri Vuorinen, Joni Mäki och Petteri Koivisto upplever att de inte har chans att hävda sig i konkurrensen.

Remi Lindholm skulle utan sin vurpa ha varit bland de tjugo främsta i går. Han har som en god fristilsåkare ändå en chans att klättra rejält i dag. Han har bara 18 sekunder upp till 20:e platsen.

Kl. 16.10 Nordisk kombination, backe

Kommentator: Mikael Oivo

Backmomentet HS 142 (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln