Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Känslorna svämmade över på tränarbänken då Messi gjorde mål – förbundskapten sågar reaktionen: ”Det är bara en fotbollsmatch”

Lionel Scaloni gestikulerar.
Bild: Michael Zemanek/Shutterstock/All Over Press

Ett klipp på Pablo Aimar har blivit viralt. Det visar Argentinas tränare kämpa mot tårarna då Lionel Messi gjorde mål mot Mexiko.

Lionel Messi frälste Argentina i VM då han gjorde ett mål och spelade fram till ett i lagets 2–0-seger över Mexiko.

Att Argentina var pressat inför matchen syntes klart och då Messi sköt in 1–0 svämmade känslorna över på bänken. Pablo Aimar som ingår i tränarstaben hade svårt att hålla tillbaka tårna – ett klipp som nu blivit viralt.

Samtidigt som Aimar kämpade med känslorna fick han livliga instruktioner av förbundskapten Lionel Scaloni som inte var speciellt förtjust över reaktionen.

– Vi borde ha mer sunt förnuft, det är bara en fotbollsmatch. Jag fick ett sms av min bror där han skrev att han grät och så kan det inte vara.

– Spelarna måste också förstå att det är en match, annars kommer det att vara så här varje gång Argentina spelar. Känslan är att man spelar mer än en fotbollsmatch och den tycker jag inte om. Solen stiger upp även i morgon oavsett om man vinner eller förlorar, säger han efter segern.

Allt avgörs i sista omgången

Scaloni uppmanar också hela truppen att stå stadigt med fötterna på marken efter segern.

– Självklart ska spelarna njuta, det gjorde jag också i omklädningsrummet men det är allt. Vi ska förbereda oss för nästa match precis som vi gjorde då vi vann Copa America.

– Lycka varar bara i några minuter. Vi måste hitta den känslomässiga balansen oavsett om vi vinner eller förlorar, säger han.

Argentinas turnering lever i allra högsta grad och laget ligger på andra plats inför den sista omgången.

– Vi visste att VM skulle vara över om vi förlorade. En stor sten föll från bröstet. Vi har fått ro och har nu allt i egna händer, säger Messi.

Gruppspelet kulminerar på onsdag. Då möter Argentina gruppettan Polen.

– Det blir en svår match, så är det bara. Men jag kommer inte att säga att vi ska försöka vinna, vi kommer att vinna, säger Scaloni.

Programmet är inte längre tillgängligt
Messi bakom båda målen då Argentina vann måstematchen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln