Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två mål för Saku Mäenalanen då Winnipeg krossade Chicago – Matias Maccelli tog vara på chansen i Arizona

Uppdaterad 28.11.2022 08:28.
Saku Mäenalanen gjorde två mål för Winnipeg. - Spela upp på Arenan

Winnipeg Jets tog en klar 7–2-seger över Chicago Blackhawks efter två fullträffar av Saku Mäenalanen. Också Mattias Maccelli hade en bra kväll för Arizona Coyotes.

Mäenalanen brukar inte figurera i målgörarstatistiken, men i matchen mot Chicago lyckades han med sina avslut. Mäenalanen gjorde sina fullträffar i den andra perioden med 2–0-målet och 4–1-målet för Winnipeg.

Mäenalanen som tog såväl VM- som OS-guld med Lejonen har i de 20 NHL-matcher han spelat i höst nu gjort tre mål och spelat fram till ytterligare ett.

Vid sidan av Mäenalanen hade också Jets-stjärnorna Pierre-Luc Dubois (2+0), Kyle Connor (1+3) och Josh Morrisey (0+3) fina kvällar.

Efter matchen berömde Dubois Mäenalanens insatser på vänsterkanten.

– Vi har sett honom göra det där några gånger. Han har ett fint skott, och har spelat fint för oss i år. Han har överraskat många.

– Vi såg redan på träningslägren vad han är kapabel till. I anfallsväg fungerade det kanske inte under säsongstarten, men vi visste alla vad han betyder för oss. Fint att det gav resultat i kväll, kommenterade Dubois på NHL:s webbplats.

För Chicago var förlusten redan lagets sjunde i rad. Blackhawks är just nu den västra konferensens näst svagaste lag.

Bra comeback av Maccelli

Matias Maccelli som inte varit med i Arizona Coyotes laguppställning i de två senaste matcherna gjorde en effektiv comeback i ligan. Maccelli noterades för två målgivande passningar då Arizona förlorade mot Minnesota Wild med 3–4.

Maccelli som ännu räknas som nykomling i NHL är nu tvåa i poängligan för rookies. Maccelli har samlat 13 poäng (1+12) på 18 matcher.

I övrigt tog Vancouver Canucks en förlängningsseger över San Jose Sharks med 4–3. Andrej Kuzmenko gjorde segermålet i förlängningens andra minut.

Seattle Kraken tog sin femte seger i rad då man besegrade ligajumbon Anaheim Ducks med 5–4. Seattles 20-åriga löfte Matty Beniers noterades för 1+2.

NHL-resultat:

Anaheim – Seattle 4 – 5

San Jose – Vancouver 3–4 efter förlängning

Kaapo Kähkönen SJS 16/20 räddningar

Chicago – Winnipeg 2–7

Saku Mäenalanen WPG 2+0, +2, 14.56

Minnesota – Arizona 4–3

Juuso Välimäki ARZ 0+0, +2, 20.00

Matias Maccelli ARZ 0+2, +1, 14.26

Los Angeles – Ottawa 2–3 efter förlängning

Rasmus Kupari LAK 0+0, 0, 12.51