Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg vill inte ersätta underhåll för tennisbanorna i Ekenäs – tennisklubben godkänner inte det nya avtalet

Tennismaila ja -pallo.
Bildtext Staden har gjort upp ett nytt avtal, men Ekenäs Tennisklubb har inte godkänt det.
Bild: All Over Press

Raseborgs stad vill inte längre ersätta underhåll och materialkostnader för tennisbanorna i Ekenäs. Men Ekenäs Tennisklubb har inte godkänt det nya avtalet som staden har gjort upp.

Därför har kultur- och fritidsnämnden beslutat att säga upp det befintliga avtalet från år 1992.

Enligt det gamla avtalet är det staden som står för material- och underhållsavgifter på tennisbanorna i Ekenäs centrum. Men det här är inte skäligt eftersom tennisklubben hyr ut tennisbanorna och på det sättet får intäkter, anser kultur- och fritidsnämnden i Raseborg.

Det finns flera anläggningar i Raseborg som ägs av staden och sköts av en förening. Men skillnaden till de andra anläggningarna är att Ekenäs Tennisklubb hyr ut bantider som är avgiftsbelagda.

Hyran för tennisbanorna är mellan 10 och 16 euro per timme. Ekenäs Tennisklubb betalar däremot ingen hyra till staden.

Det är därför svårt att berättiga ett dispositionsavtal där staden betalar för material och underhållningsarbete till föreningen, menar kultur- och fritidsnämnden.

Nämnden har erbjudit ett nytt avtal, men Ekenäs Tennisklubb har inte godkänt det. Därför har kultur- och fritidsnämnden nu beslutat att säga upp avtalet från 1992, som har ingåtts mellan Ekenäs stad och Ekenäs Tennisklubb.

Diskussion om artikeln