Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lurens gör Tusen och en natt för hela familjen i sommar – avslöjar inte hur Aladdins matta ska flyga

Publik på Lurens sommarteater
Bildtext Premiär på Aladdin och den underbara lampan är det i slutet av juni 2023. Arkivbild.
Bild: Mats Tuominen

Aladdin och den underbara lampan heter pjäsen som spelas på Lurens sommaren 2023. Den baserar sig på den odödliga orientaliska sagosamlingen Tusen och en natt.

Det är Christian Lindroos, bekant från många Lurenssammanhang, som svarar för dramatiseringen av pjäsen. Den har tidigare uppförts på många yrkesteatrar runt om i Finland och bjuder på alla de klassiska figurerna, allt från Anden och Trollkarlen till Prinsessan och Aladdin själva.

Pjäsen regisseras av Ove Grundström, som återvänder till Lurens efter en paus på 30 år.

Grundström stod för regin på Lurens senast 1992 och 1993 med publiksuccéerna Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump. Själv debuterade han på Lurensscenen 1965 som nioåring.

Ove Grundström
Bildtext Regissör Ove Grundström återvänder till Lurens efter 30 år.
Bild: Lurens/Mats Tuominen

”Den här pjäsen bjuder på något för envar; det är en fantastisk familjepjäs. Den innehåller allt som man kan begära av en sommarteater: massor av humor, hisnande spänning och en rejäl gnutta romantik. Jag ser verkligen fram emot sommaren”, säger Grundström i ett pressmeddelande.

Scenografin står Lurensveteranen Mats Tuominen för. Duon Grundström och Tuominen jobbade ihop även i de tidigare nämnda Lindgrenklassikerna för 30 år sedan.

Aladdin och den underbara lampan har premiär på Lurens sommarteater den 30 juni 2023 kl. 19.00. Mats Tuominen tänker ännu inte avslöja om den magiska mattan kommer att flyga.

I år finns det roller för medverkande i alla åldrar, från tio år och uppåt. Lurensensemblen kommer att samlas första gången i januari och här man kan förhandsanmäla sitt intresse att medverka i årets pjäs.

Sommaren 2022 gav Lurens pjäsen Sju bröder.